Banca Transilvania si-a majorat capitalul cu 620 milioane lei

Banca Transilvania (TLV), , şi-a majorat capitalul social cu 620 milioane lei, prin emisiunea unui număr de 620 milioane acţiuni cu o valoare nominală de un 1 leu.

Astfel, după emiterea ASF a Certificatului de Înregistrare, capitalul social al companiei este în prezent de 3,646 miliarde lei.

În urma acestei operaţiuni, capitalizarea bursieră a băncii este de 7,85 miliarde lei (1,757 miliarde euro).

Banca Transilvania are un număr de 2,15 milioane clienţi, în creştere cu 14% faţă de anul precedent. De asemenea, banca a înregistrat venituri din dobănzi de 1,3 miliarde lei anul trecut. BT are active în administrare de aproximativ 47,2 miliarde lei, reprezentând aproximativ 12,5% din totalul activelor sistemului bancar românesc.

Cel mai mare acţionar al băncii este BERD, cu o deţinere de aproximativ 11,46. Invstitorii personae fizice deţin 18,6% din capitalul băncii, iar cel mai mare acţionar persoană fizică al băncii este Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre fondatorii băncii, cu o deţinere de 4,13% din capital.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!