Mega-proiect de 100 miliarde de dolari: Cum arata primul oras care va fi listat la bursa

De-a lungul coastei Marii Rosii prinde contur un nou hub de business in Arabia Saudita, echipat cu un port de ultima generatie.

King Abdullah Economic City (KAEC) este un proiect estimat la 100 de miliarde de dolari si ar putea fi primul oras din lume listat la bursa, scrie CNBC.

O noua linie de cale ferata va insemna conexiuni rapide cu orasele din jur, Jeddah, Mecca si Medina, aflate la o ora distanta.

De asemenea, portul este proiectat sa aiba o capacitate de 4 milioane de containere pana in 2016. Ideea din spatele acestui proiect este diversificarea economiei.

Orasul ridicat in 2010 include o zona rezidentiala cu locuinte. scoli, magazine si restaurante. In prezent, in oras se construiesc mai mult cladiri de birouri si case.

Arabia Saudita este una dintre cele mai dinamice economii din Orientul Mijlociu, dar depinde foarte mult de petrol. Sectorul petrolier are o contributie de 35% la PIB-ul tarii, conform unui raport al FMI. Proiecte de genul KAEC sunt menite sa reduca aceasta dependenta.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!