BlogInvest.ro


Intercapital estimeaza profit minim de 708 mil. lei pentru Petrom si dividende cu 2-3% randament


Petrom spunea în septembrie că va aloca minimum 30% din profitul pe anul 2016 pentru dividende. Compania a avut în S1 profit net de 400 mil. lei.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie locală listată la BVB, ar putea plăti dividende cu randamente de 2-3%, se arată într-un raport al Intercapital. Compania de brokeraj se aşteaptă la un profit de minimum 708 mil. lei pentru anul 2016, iar în condiţiile unei rate de distribuţie de 30%, ar însemna un randament de 1,5%. Dacă rata de dis­tribuţie depăşeşte acest nivel, şi ran­damentul dividendelor ar putea creşte.

„Media profitului net atribuibil acţionarilor Petrom este de 1.130 mi­lioane lei pe anul 2016 şi de 1.443,3 mi­lioane lei pe anul 2017, conform si­tuaţiei Bloomberg. Pentru anul curent, pare mai greu de atins cifra res­pectivă, după ce Petrom a obţinut un profit net de 404,9 milioane lei în S1, însă pentru anul viitor profitul este unul rezonabil în contextul menţinerii preţurilor actuale la petrol“, scrie Daniela Ropota, res­ponsabil departa­mentul analiză al Intercapital.

Share this article


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!