OMV a mai facut o descoperire de titei si gaz natural in Tunisia

OMV Aktiengesellschaft, grup lider de petrol si gaze in Europa Centrala, a anuntat, miercuri, o descoperire de petrol si gaze la sonda de explorare din Jenein Sud, din sudul Tunisiei. Este cea de-a doua descoperire din cadrul acestei licente in decurs de un an.

Sonda de explorare a atins o adancime de aproape patru mii de metri la data de 4 iunie anul curent, ajungand la un total de 25 metri de petrol si gaze, in mai multe straturi la adancimi cuprinse intre 3.600 si 3.900 de metri.

Debitul straturilor testate de sonda Nawara 1 se ridica la aproape sase mii de bbl/zi de titei si la aproximativ 60 de milioane de scf/yi de gaze naturale.

Conform unui comunicat al companiei OMV, au inceput deja pregatirile pentru alte teste de productie. Dezvoltarile estimate pentru aceasta zona implica si o achizitie seisimica 3D, care va fi inceputa in luna august a acestui an. Operatiunile ulterioare de forare sunt programate pentru inceputul anului viitor.

OMV impreuna cu compania nationala de petrol din Tunisia, ETAP, detin fiecare 50% din Jenein Sud Exploration Permit. OMV actioneaza ca operator. Prima descoprerire din Jenein Sud a fost anuntata pe 29 martie anul acesta de catre OMV.

OMV detine un portofoliu international de Explorare si Productie in 18 tari. Volumul productiei zilnice a OMV este de aproximativ 338 de mii de bep/zi, iar rezervele companiei de aproximativ 1,4 miliarde bep. Acesta volum se face posibil si datorita achizitionari a 51% din actiunile Petrom, moment in care a devenit cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala.

OMV a devenit activ pentru prima data in Tunisia la inceputul anilor 1970. Prin achizitionarea Preussag in 2003 a permis OMV sa controleze sapte campuri petroliere din sud-estul tarii.

OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala listata la bursa din Austria, dispunand de o capitalizare de piata de aproximativ 14 miliarde euro. Anul trecut vanzarile grupului au atins valoarea de 15,6 miliarde de euro iar personalul companiei depasea 5200 de angajati.

OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing si are ca obiectiv atingerea de 20% din cota de piata pana in anul 2010.

In domeniul Explorare & Productie, OMV activeaza in 18 tari pe cinci continente. OMV dispune in prezent de peste 2.500 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing (comercializare) in regiunea Dunarii este in prezent de aproximativ 18%.

OMV mai detine: 50% la AMI Agrolinz International GmbH, 35% la Borealis A/S, 51% la Petrom SA, 50% la Econgas GmbH., 45% la Consortiul de rafinarii BAYERNOIL, 34% la Petrol Ofisi, precum si 10% din compania ungara MOL.

HotNews.ro, G.I., 19 iul 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.