BlogInvest.ro


Patria Credit a ajuns sa detina 64% din Banca Carpatica dupa finalizarea ofertei publice de preluare


Patria Credit (fosta Nextebank, instituţie de credit care a preluat recent 55% din acţiunile Băncii Carpatica) şi-a majorat participaţia deţinută la banca din Sibiu la 64% după finalizarea ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul lunii.

Patria Credit a cumpărat 205,4 milioane de titluri ale băncii Carpartica de la acţionarii miniritari pentru care a plătit 21,6 milioane de lei. Perioada de derulare a ofertei a fost 2-22 martie şi este intermediată de Intercapital Invest.

Preţul oferit de Patria Credit a fost de de 0,105 lei pe acţiune, adică acelaşi nivel oferit în prima etapă de cumpărare derulată la finalul lunii ianuarie în care Patria Credit a achiziţionat 20% din acţiunile băncii din Sibiu. Pe l-ângă achiziţia de acţiuni, Patria Credit a contribuit la majoarea de capital, suma totală cheltuită în această tranzacţie fiind de 122 milioane de lei.

Nextebank a fost obligată prin lege să facă o ofertă publică de preluare pentru acţiunile rămase la minoritari, întrucât legislaţia de capital prevede ca un acţionar care a dobândit mai mult de 33% din drepturile de vot ale unei societăţi să lanseze o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care nu le deţine.

Share this article


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!