Venitul net al Sony Ericsson a crescut la 298 milioane euro

Sony Ericsson a inregistrat, in cel de-al treilea trimestru al anului, vanzari de 2,9 miliarde de euro cu 42% mai mari in comparatie cu anul trecut, venitul net fiind de 298 milioane de euro, fata de 104 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Venitul neimpozat a fost, in aceeasi perioada, de 433 milioane euro, reprezentand o crestere anuala de 187%.

“Strategia noastra este aceea de a folosi produse din clasa premium, precum telefoanele echipate cu tehnologia Cyber-shot sau cele cu specificatii muzicale avansate din gama Walkman, pentru a cuceri pozitia de lider la categoriile lor.

Astfel vom avea un impact pozitiv si asupra celorlalte produse Sony Ericsson din aceeasi categorie dar aflate in segmentul economic”, a declarat Miles Flint, presedinte al Sony Ericsson.

Pretul mediu de vanzare al produselor Sony Ericsson a crescut secvential cu 147 de euro, datorita proportiei mai ridicate a modelelor din gama medie si premium in mixul de produs si datorita succesului inregistrat de telefonul K800 Cyber-shot pe parcursul trimestrului.

Producatorul de telefoane mobile previzioneaza in continuare o vanzare pe piata globala de telefonie mobila de peste 950 milioane de unitati. Bazandu-se pe aceasta previziune, reprezentantii companiei considera ca Sony Ericsson si-a sporit cota de piata cu 1% pe acest trimestru, pentru a atinge o cota globala de aproximativ 8%.

Sony Ericsson Mobile Communications a fost fondata in 2001 ca joint-venture, de catre Telefonaktiebolaget LM Ericsson si Sony Corporation. Compania isi are sediul central in Londra, si are aproximativ 6.000 de angajati in intreaga lume.

HotNews.ro, D.C., 12 oct 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.




like la pagina pentru a continua!