Banca Transilvania si OTP interesate de Veneto Banca

Banca Transilvania este inte­resată de Veneto Banca, opera­ţiu­nile de la Bu­cureşti fiind scoase la vân­zare de grupul italian, conform unor surse de pe piaţa ban­cară.

„Banca Transilvania este acolo, dar mai sunt şi alţii interesaţi“, a menţionat sursa citată. O altă sursă menţionează că şi OTP Bank este interesată de Veneto

ZF a scris în urmă cu o lună că şi fondul de investiţii american JC Flowers s-ar uita la Veneto Banca. Între timp nu au apărut alte in­formaţii.

Veneto Banca România avea la fi­na­lul anului trecut o cotă de piaţă de peste 1% (1,1 miliarde de euro), cu un porto­fo­liu de clienţi destul de curat.

Banca Transilvania, numărul trei în România, avea la finalul anului trecut o cotă de piaţă de 12,5%, în timp ce numărul doi, BRD, avea o cotă de 13%. BCR, numărul unu, are o cotă de piaţă de aproape 16%. OTP Bank, care a cumpărat acum 2 ani Millennium Bank, are o cotă de piaţă de peste 2%, dar nu se află în top 10.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!