Imprumuturile populatiei si ale firmelor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei

In luna iulie a acestui an, creditul neguvernamental, adica imprumuturile totale ale populatiei si ale companiilor, a crescut usor cu doar 3,9% fata de luna anterioara a anului curent si cu 57,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, nivelul imprumuturilor atingand valoarea de 79,4 miliarde lei, a anuntat joi Banca Nationala a Romaniei.

In perioada iulie 2005 – iulie 2006, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129,6%.

Potrivit comunicatului de presa al Bancii Centrale privind indicatorii monetari, in luna iulie a acestui an, imprumuturile totale ale populatiei si companiilor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei.

Daca in luna iunie a acestui an, creditul neguvernamental crescuse fata de luna anterioara cu 5,7%, pana la valoarea de 76,4 miliarde lei, in iulie, cresterea creditului neguvernamental a fost mai mica de doar 3,9%.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in iulie 2006, creditul neguvernamental a crescut cu 57,1% pe seama majorarii cu 106,5 la suta a componentei in lei si cu 23,8 la suta a componentei in valuta exprimata in lei.

Raportat la aceeasi perioada, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129%, in iulie ajungand pana la valoarea de 19,4 miliarde lei. Imprumuturile in lei catre companii au avut in perioada mentionata o crestere de 90%, pana la valoarea de 22,5 miliarde lei.

Finantarile totale in valuta acordate populatiei si companiilor au atins in luna iulie a acestui an valoarea de 37,3 miliarde lei. Din iulie anul trecut pana in iulie anul acesta, creditul neguvernamental in valuta acordat populatiei a crescut cu 50,5% pana la 12,6 miliarde lei, iar catre companii a crescut cu 13,4%, pana la valoarea de 24,7 miliarde lei.

Cresterea imprumuturilor in lei catre populatie a avut o crestere dinamica, Banca Nationala apreciind recent aceasta evolutie drept ingrijoratoare. In scopul temperarii creditarii, in luna iunie, BNR a majorat rata rezevelor minime obligatorii pentru pasivele in lei, cu scadenta mai mica de doi ani, de la 16% la 20%.

HotNews.ro, A.V., 31 aug 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!