Legenda Sfantului Valentin … 14 Februarie Ziua Indragostitilor sau Valentine’s Day

Sfantul Valentin sau in varianta engleza Valentine’s Days, este o zi speciala pentru cei indragostiti, dar si pentru cei care sunt in cautarea iubirii si care isi doresc ca arcul lui Cupidon sa-i nimereasca cu sageata dragostei. Cu toate ca noi romanii avem o sarbatoare a dragostei pe care o petrecem in 24 februarie, Dragobetele, ne bucuram si de aceasta sarbatoare imprumutata, caci este un prilej de a ne arata dragostea celui drag noua
.

Pentru ca poate printre noi se afla si persoane care vor sa stie mai multe despre aceasta sarbatoare a Sfantului Valentin si cine a fost acesta si vor sa stie care sunt originile si legendele care au dus la sarbatorirea acestei zile a dragostei in fiecare zi de 14 februarie, va prezentam mai jos cateva povestioare care zugravesc legendele Sfantului Valentin.

Iata ce spun aceste povestioare:

Se spune ca Valentin a fost un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius intre anii 269-270 d.c. Tanar fiind, Valentin ii ajuta pe crestini in vremurile persecutiei. El a fost prins si bagat in inchisoare, unde a devenit un propovaduitor. Tocmai de aceea a fost condamnat la moarte la data de 14 februarie-269. In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.

O alta legenda spune ca Valentin a fost primul care a scris o scrisoare de dragoste. Pe vremea cat el era la inchisoare, el se imprieteneste cu fiica temnicerului pe care a reusit sa o convinga sa creada in Dumnezeu si de care s-a indragostit. Valentin a fost executat in data de 14 feb. 269, iar in acea zi el a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului semnand-o “From Your Valentine”.

Mai exista o legenda care spune ca Valentin era un preot care a trait in secolul III in Roma, pe langa curtea imparatului Romei, Claudius Gothicus al II-lea. Acest imparat crud si nedrept pentru ca nu aveam decat un scop acela de a se imbogatii si a cucerii cat mai multe pamanturi si pentru ca i se parea ca barbatii nu sunt destui pentru a-i face soldati, a decis ca sa interzica casatoria barbatilor tineri pentru ca cestia sa fie inrolati in armata. Valentine, considerand aceasta hotarare nedreapta, l-a inselat pe Claudius si pe ascuns a incurajat tinerii sa se casatoreasca si chiar a celebrat casatorii in secret. Cand a fost descoperita fapta sa, Claudius a ordonat sa fie ucis.

Deci, toate aceste legende au un numitor comun si anume ca a existat un Valentin, care era preot si care a fost intemnitat si apoi executat intr-o data de 14 februarie. Aceasta zi a ramas ca fiind zi speciala a indragostitilor, iar Sfantul Valentin este considerat ca fiind protectorul indragostitilor.

Happy Valentine’s Day tuturor celor indragostiti, iar cei care inca nu si-au gasit perechea, le uram ca in aceasta zi de Sfantul Valentin, aceasta sa le iasa in cale! 🙂


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!