Mircea Lucescu: E posibil sa revin la Dinamo

Mircea Lucescu este mai aproape de oricand de Dinamo Bucuresti, club la care a avut cele mai mari bucurii atat ca jucator, cat si ca antrenor. Tehnicianul lui Sahtior recunoaste, in exclusivitate pentru Ziarul, ca este foarte probabila o revenire a sa la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare.

Inaintea derby-ului cu Dinamo, de la Kiev, care ar putea decide campioana (Sahtior si Dinamo Kiev sunt la egalitate de puncte), Lucescu a gasit timp pentru un interviu, in care a vorbit despre viitorul sau ca antrenor. Totodata le-a luat apararea stelistilor Radoi si Iacob, care s-au automutilat la Bistrita, dupa meciul cu Steaua, si a vorbit si despre cat de mult ii place echipa Rapid.

Rep: Domnule Lucescu, sunteti la un pas de un nou titlu de campion cu Sahtior.
Mircea Lucescu: E adevarat, dar prima sansa o are Dinamo Kiev, pentru ca joaca acasa.

Rep: Si? Sunt atat de buni?
Mircea Lucescu: Echipa lor e mai experimentata decat a noastra. In plus, anul asta au fost impinsi de la spate, foarte tare, de toti. De altfel, singura noastra infrangere a fost la meciul cu ei, din tur, cand ne-au batut cu 1-0 cu ajutorul arbitrilor.

Rep: Ati declarat pe site-ul oficial al lui Sahtior ca inca nu ati discutat cu patronul Rinat Ahmetov despre o eventuala prelungire a contractului.
Mircea Lucescu: Da, pentru ca am considerat ca nu este momentul. Mai am inca un an de contract cu Sahtior si eu de obicei incerc sa-mi respect contractele. Plec doar daca intervin neintelegeri, ca atunci cand am fost la Rapid…

DIN NOU CAINE

Rep: Stiti ca sunteti dorit de Dinamo, nu?
Mircea Lucescu: Nu vreau sa vorbesc de acest lucru. Este o alta problema.

Rep: Am discutat cu actionarii si stiu ca sunt dispusi la eforturi financiare consistente pentru a va readuce la Dinamo. Este posibila o revenire a dumneavoastra la clubul din Stefan cel Mare?
Mircea Lucescu: Da, e posibil si asta!

Rep: Serios?
Mircea Lucescu: (rade) Hai ca si-asa ti-am spus deja mai mult decat trebuia? Intreaba-ma de altceva.

E CA INAINTE DE `89

Rep: Stiu ca sunteti la zi cu ce se intampla in Divizia A. Ce parere aveti de ultimele evenimente?
Mircea Lucescu: La Bistrita s-a intamplat ce s-a intamplat pentru ca Steaua si-a bagat in cap ca este o echipa invincibila. Va spun sincer ca nici mie nu mi s-a intamplat sa cred ca-s invincibil, chiar si cand eram la Dinamo.

Vazand cum s-a comportat Steaua la Bistrita, mi-am adus aminte de perioada de dinainte de ’89, cand Steaua putea juca si daca avea zece galbene; cand putea juca si 100 de minute, ca la Oradea, cand a paralizat regretatul Mateianu; cand isi permitea sa iasa de pe teren, cum s-a intamplat in Cupa, in 1988 si asa mai departe.

GIGI BECALI ESTE DE VINA

Rep: Unde trebuie cautati vinovatii?
Mircea Lucescu: In orice caz nu in randul jucatorilor. Nu ei sunt de vina, chiar daca am vazut ca doi dintre ei s-au taiat dupa ce au dat cu pumnul in geamuri, ci cei care le-a bagat in cap ca-s invincibili.

Rep: Gigi Becali, adica.
Mircea Lucescu: (rade) E, vezi ca stii?!

Ziarul, Ionut Constantin, 10 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!