Pernod Ricard va lansa cea mai scumpa sampanie din lume

Producatorul francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod Ricard a anuntat marti ca va pune in vanzare cel mai scump sortiment de sampanie din lume. “O sticla va costa in jur de 1.000 de euro (1.276 de dolari).

Productia nu va fi mare si nu va fi comercializata pe piata locala”, a declarat presedintele companiei, Patrick Ricard. Ricard a raspuns astfel unei intrebari legate de strategia Pernod pentru a face fata concurentei unor grupuri rivale producatoare de bauturi de lux, precum LVMH.

Pernod Ricard, al patrulea producator mondial din industria vinului, a anuntat recent ca va intra anul viitor pe piata romaneasca de vin, decizie favorizata de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si de disparitia taxelor vamale, care ajung in prezent la 60%.

Grupul francez este prezent deja pe piata romaneasca, compania Pernod Ricard Romania fiind unul dintre primii trei importatori de bauturi spirtoase, cu o cota de peste 50% din piata de whisky, potrivit propriilor estimari.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!