"Regele serpilor" – omorat de o cobra

Ali Khan Samsuddin, cunoscut ca “regele serpilor”, a fost omorat de muscatura unei cobre, informeaza abc.com. Cel mai cunoscut imblanzitor de serpi din Malaezia a prezentat numeroase spectacole cu serpi, ajungand chiar sa sarute reptile ucigase. Pe parcursul anilor, multi serpi si-au infipt coltii in corpul lui. A fost muscat pentru prima oara de o cobra cand avea 21 de ani.

“Regele serpilor” a fost mucat marti de o cobra regala si a decedat la trei zile mai tarziu, la Spitalul Kuala Lumpur, la varsta de 48 de ani.

Lui Samsuddin i-a placut intotdeauna sa depaseasca limitele in ceea ce priveste munca sa cu animalele periculoase. Ali Khan a stabilit cateva recorduri mondiale, pe care putini oameni si-ar dori sa le atinga: a trait intr-intr-un cub cu pereti de sticla impreuna cu 5000 de scorpioni, timp de 21 de zile si timp de 40 de zile cu 400 de serpi.

Moartea lui Samsuddin a venit la doar cateva zile dupa ce un dresor a fost tarat pe sub apa de o balena ucigasa, si la cateva luni dupa ce “Vanatorul de Crocodili”, Steve Irwin, a fost omorat de intepatura unei pisici de mare.

Toate aceste nefericite incidente conduc la o singura intrebare: Cand si de ce animalele ataca? Dan Stockdale, un dresor care lucreaza cu animale exotice din 1978, a declarat ca cele mai multe animale ataca din trei cauze: foame, teama sau sex. Referitor la ultimele atacuri, Stockdale spune ca este important sa privim fiecare caz in parte.

Moartea lui Irwin a fost mai mult a fost o coincidenta nefericita. Toata viata s-a confruntat cu crocodilii, si a fost ucis de o pisica de mare. “Pisisca de mare a fost speriata de prezenta lui Steve. Atacul ei a fost unul involuntar, a fost o reactie din cauza fricii. Steve s-a aflat intr-o pozitie nepotrivita, intr-un moment nepotrivit.”

In opozitie cu frica pisicii de mare, se pare ca Kasatka, balena ucigasa, nu a fost speriata cand a atacat – a fost doar iritata. Balena avuse o lupta cu o alta balena in acea dimineata si era agitata. Kasatka l-a apucat pe dresor, Ken Peters, de picior si l-a tarat la fundul piscinei. Acesta a scapat ca prin minune, avand o fractura la picior.

Cazul “regelui serpilor” tine mai putin de animal, si mai mult de persoana. Samsuddin si-a asumat un risc major. Ali Khan si-a indreptat buzele spre coltii cobrei. “Nu veti vedea prea multi dresori facand asa ceva.”, a declarat Stockdale. “A fost o prostie. A fost cu adevarat inconstient.”

In ciuda pericolelor, Stockdale considera ca lucrul cu animalele salbatice este o adevarata valoare. “Cred ca este extrem de important ca exista persoane care isi asuma anumite riscuripentru a transmite mesajul: “Ocrotiti animalele!” “

HotNews.ro, S.B., 04 dec 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!