drobul de pui pe care vi-l arat acum si Stufatul de pui, delicios, reteta lui o gasiti pe blog, dati click pe numele lui.
Acestea sunt doua variante foarte la indemana pentru cei care nu prefera carnea de miel.
Ne trebuie:
500 g ficat de pui
cca 600 g inimi si pipote de pui
3 cepe uscate
3 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)
2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional
[cantitati pentru o tava normala de chec, eu am facut intr-o tava de chec mai mica si un alt vas mic rotund]
Cum se face:
Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.
Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.
Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem. Eu am bucatile de carne sa fie f marunte.
Calim putin si ceapa verde tocata marunt.
Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper. Nu le-am lasat tot in robot pentru a nu marunti prea tare si ceapa verde.
Untitled-1 Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,
presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.
Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.
Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.