S-au scumpit terenurile si locuintele din centru

Pretul apartamentelor si terenurilor din Capitala a continuat sa creasca in prima jumatate a acestui an, se arata intr-un raport al companiei de consultanta CB Richard Ellis.

Specialistii spun ca cele mai cautate au fost terenurile, care s-au scumpit, in doar cateva luni, cu 25 pana la 50%, din cauza cresterii semnificative a cererii si diminuarii numarului de spatii disponibile.

In privinta locuintelor, cresterile inregistrate au fost, in zonele centrale, de circa 5-10%, in timp ce imobilele de lux s-au mentinut la nivelul anului trecut.

Cerere mare, oferta in scadere

“In unele cazuri, terenurile s-au scumpit artificial, cresterea fiind determinata de vecinatatea terenurilor cu proiecte deja existente sau propuse si cu dezvoltarile de infrastructura – de exemplu, terenurile din zona celei de-a doua sosele de centura sau cele din apropierea viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov”, mentioneaza raportul CB Richard Ellis.

Din cauza ofertei limitate de terenuri potrivite pentru cladirile de birouri clasa A, pretul pentru acele spatii din zonele centrale si de nord a crescut cu 25-75% sau chiar mai mult, fata de anul trecut. In anumite zone, acesta ajunge la 2.500-3.000 de euro pe metru patrat.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat insa in cazul terenurilor destinate spatiilor comerciale din interiorul orasului, situandu-se in prezent la 250-600 de euro/ mp.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 14 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!