Test de Sarcina – Sunt insarcinata ce sa fac?!

Stati linistiti nu am ramas insarcinat 😉 dar cu toate acestea consider ca un subiect despre testele de sarcina sau despre intrebarea – Daca sunt insarcinata, ce sa fac? se merita sa vorbim pentru ca sunt foarte multi tineri care se lovesc de aceasta problema legata de sarcina sau de o sarcina nedorita si e cazul sa afle mai multe informatii.

Cum pot sa stiu daca am ramas insarcinata ? Medicul
ginecolog cand poate sti sigur ca este o sarcina?

Am cautat pe diverse surse raspunsul la intrebarile de mai sus si l -am gasit.

Absenta menstruatiei este primul indiciu ce poate sa marcheze inceputul unei sarcini, dar fiindca menstruatia poate intarzia si din alte cauze decat o sarcina trebuie sa fii atenta si la existenta altor semne.

Primele semne de sarcina apar dupa doua saptamani de la conceptie:

-cresterea in volum si intarirea sanilor,

-aparitia starilor de greata (asociata sau nu cu varsaturi),

-oboseala,

-ameteli,

-mictiuni frecvente,

-schimbari de stare emotionala,

Este adevarat ca semnele difera de la femeie la femeie si, la aceeasi femeie, de la sarcina la sarcina. Bineinteles ca nu trebuie sa le ai pe toate si bineinteles ca unele simptome pot exista si fara sa fii insarcinata.

Si atunci ce este de facut?

Atunci, cel mai sigur raspuns la intrebarea “Este sau nu o sarcina in dezvoltare ?” ti-l da rezultatul unui test de sarcina. Toate testele biochimice se bazeaza pe detectarea, in urina sau sange, a prezentei unei proteine (HCG – human chorionic gonadotropin) produsa de placenta sau precursorii sai. HCG poate fi detectata in serul matern din momentul implantarii ovulului. Concentratiile cresc in primele 8 – 10 saptamani de sarcina. HCG se poate detecta incepand cu (aproximativ) ziua a saptea (dupa implntarea ovulului) de la fecundare.

In cazul testului de sarcina care foloseste urina – pentru a evita reactiile fals negative, cel mai sigur raspuns este cel al unui test facut dupa cel putin doua saptamani de la contactul sexual posibil fertilizant. Testul trebuie sa fie facut dupa aproximativ doua saptamani de la contactul sexual fiindca in tot acest timp, daca exista o sarcina in dezvoltare, nivelul proteinei HCG creste suficient de mult pentru a putea fi detectat de test. Altfel, daca nivelul este scazut, s-ar putea ca testul sa nu detecteze prezenta HCG si asta inseamna un test fals negativ – sarcina exista dar testul este negativ.

Testul de sarcina care foloseste urina este destul de sigur (98 – 99 % rezultate exacte), bineinteles daca este valabil si este folosit corespunzator. Il poti cumpara
din farmacii si face linistita acasa sau il poti face la un cabinet de ginecologie sau planificare familiala.

Exista diferite tipuri de teste de sarcina de urina. Pentru unele trebuie sa colectezi urina intr-un recipient special si apoi sa introduci inauntru suportul cu indicatori, pentru altele trebuie sa pui cu o pipeta cateva picaturi de urina pe suportul cu indicatori. Timpul de asteptare pana la aflarea rezultatului variaza in functie de tipul testului si este intre 5 si 10 minute.

Fiecare test de sarcina poate avea diferite modalitati de a specifica un rezultat pozitiv. Foarte multe teste folosesc sistemul cu doua liniute – una de control si una care sa specifice existenta hormonului (deci existenta sarcinii). Dar pot exista si alte modalitati : ferestre pentru citirea rezultatului, semnul +, alt tip de semne. Pentru a avea un rezultat corect este necesar sa citesti cu atentie indicatiile de folosire si interpretare a rezultatelor testului de sarcina.

Este bine ca, indiferent de rezultatul unui test initial, testul sa fie repetat la interval de doua – trei zile. In cazul unui rezultat pozitiv este recomandat sa discuti situatia imediat, cu un medic specialist obstetrician (specialitatea medicala – obstetrica) sau ginecolog (specialitatea medicala – ginecologie).

Testul de sange trebuie facut intr-o unitate medicala cu dotare speciala. Acest test masoara de asemenea cantitatea hormon HCG, aflata in sange. Este un test extrem de precis : 100 %. De asemenea, poate depista o sarcina mai devreme decat testul de sarcina care foloseste urina – dupa o saptamana. Are un pret mai mare decat testul de urina.

In cadrul unui control ginecologic, poti sa-i ceri medicului ginecolog si efectuarea unei ecografii. Prin ecografie se poate detecta o sarcina dupa primele 2 – 3 saptamani. Iar tuseul vaginal (palparea bimanuala), din cadrul unui control ginecologic, poate detecta o sarcina dupa o luna.

via seximus.ro

In cazul in care ati avut un act sexual si nu stiti daca nenea a scapat ceva sperma atunci ar fi bine sa folositi totusi pastila (pilula) de a 2 zi, aveti totusi grija sa nu faceti exces de ea pentru ca poate provoca dereglari hormonale. In cazul in care nici acest lucru nu-l faceti nu evitati sa vorbiti cu parintii Dvs. sau cu un medic ginecolog.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.