Vestul Europei, afectat de o pana de curent

Mai multe tari din Europa de Vest au ramas in intuneric, sambata noaptea, din cauza unei pene de curent – transmite France Presse. Defectiunea a fost provocata de frigul intens pe care il traverseaza Germania, ceea ce a produs un “deficit brutal de energie electrica”, a explicat duminica dimineata conducerea Retelei de transport a electricitatii franceze RTE.

In Franta, pana de electricitate a afectat mai multe arondismente din centrul si estul Parisului, iar apoi s-a extins in vestul capitalei. Alimentarea cu energie electrica s-a intrerupt in departamentele Rhone, Loire, Ain, Saone-et-Loire si Isere, in Alpii francezi. Alte 14 departamente ale regiunii Lyon au fost afectate, precum si nordul si vestul Frantei, in special Normandie si Bretagne.

Circulatia a zece trenuri de mare viteza a fost perturbata in nordul si centrul tarii, ele inregistrand intarzieri intre o jumatate de ora si o ora.

HotNews.ro, D. Mihai, 05 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!