Cum aleg cel mai bun hosting ieftin și rapid din România fie pentru site și/sau magazin online?

Exista sute de oferte ale firmelor de gazduire web insa care este de fapt cel mai bun hosting?

Exista o anumita firma capabila sa sustina fara echivoc potentialul site-ului vostru astfel incat sa aveti uptime de peste 99.9% si vizitatorii vostri sa se poata bucura de cea mai buna viteza de incarcare? Aveti cumva o solutie de hosting de top care sa poata sa va ofere suport dedicat in vederea rularii a doua sau mai multe site-uri?

Top hosting romania, cel mai bun hosting, gazduire web de calitate, web hosting Romania – Alege cea mai buna gazduire web pentru afacerea ta. In Romania sunt foarte multe firme de web hosting (gazduire web) si toate promit ca iti vor oferi cel mai bun web hosting Romania.

Vezi ofertele de gazduire web de la:
Namebox.ro , Hostico.ro , Chroot.ro

Crezi că există ceva mai complicat decât web hosting-ul? Probabil, dar dacă ești un începător în acest domeniu, sigur te-ai întrebat ce este acesta. S-ar putea să cauți o definiție exactă a lui și nu găsești ceva pe întelesul tău. Dar noi știm de ce ai venit aici, ai întrebări, și din fericire, deținem răspunsurile pentru tine.

Astăzi îți vom lămuri întrebările tale, cum ar fi: ‘’Ce înseamnă gazduirea web unui site?’’ sau ‘’Cum să-mi aleg un web hosting in Romania?’’. De asemenea, vom aprofunda și unele concepte care sunt necesare pentru a ști de unde să începi.

Hosting ieftin in Romania

Am adauga: hosting ieftin si bun in Romania. Sigur, in ziua de azi nu mai conteaza asa de tare unde este serverul unui site, poate fi in alta tara decat cea in care va opera afacerea online. Totusi, unii clienti de-ai nostri prefera hosting romanesc pentru ca suportul tehnic este asigurat in limba romana, precum si interfata de gestiune a gazduirii web ieftina. La ce ne uitam cand alegem un furnizor de hosting din Romania?

Sa fim sinceri, ne uitam la pret si ne incanta costul foarte scazut oferit in primul an. Cam toti furnizorii de gazduire site de pe planeta au in ofertele lor costuri la jumatate de pret in primul an si din al doilea an un pret mai ridicat, indiferent de pachetul ales: hosting partajat sau server dedicat. Nu va grabiti insa, riscati sa platiti putin pentru un serviciu prost, lent si fara un suport tehnic prompt.

Dupa ce ne-a facut cu ochiul pretul, ne vom uita la spatiul alocat, la asigurarea de backup-uri ale site-ului – veti fi surprinsi sa aflati ca inca sunt firme de hosting care nu il ofera gratuit sau in pachetul de baza! -, la oferirea gratuita a unui certificat SSL (veti avea nevoie de link securizat https si nu credem ca veti dori sa platiti separat pentru un certificat de securitate) si, fireste, acces la cpanel (panoul de comanda cu butoane de unde accesati diverse functii ale serverului, ca de exemplu crearea si gestionarea unor conturi de email sau backup-urile site-ului ca sa dam doar doua exemple).

Suportul tehnic este uneori mentionat, alteori nu si va fi nevoie sa adresati o intrebare inainte de a semna contractul de hosting. Ca sa nu aveti surprize mai tarziu!

Ce înseamnă hostingul sau gazduire web?

Web hostingul permite fișierelor site-ului tău să devină vizibile pe internet. Acestea sunt accesibile publicului doar dacă le pui pe un server configurat corect și cu o conexiune bună la internet.

Pentru a folosi o analogie, gândește-te că web hostingul este o casă. Site-ul tău și fișierele sale sunt obiectele care vin așezate în casă. Acestea sunt în siguranță și accesibile datorită unei locații pe care toată lumea o poate accesa.

Web Hosting Romania

Așa cum am menționat, web hostingul se folosește de servere. Acestea găzduiesc informațiile valabile ale unui website, care mai apoi le face să fie valabile oricui dorește să aibă acces prin intermediul unui browser web.

Este gazduire web același lucru cu domeniul?

Web hosting Romania nu este același lucru cu domeniul. Ai nevoie de un domeniu pentru a avea un site, dar el este un lucru total diferit. Hai să ne folosim de analogie iarăși. Fișierele reprezintă site-ul tău, iar gazduirea web le oferă o casă. Astfel, domeniul îl poți considera o adresă prin care lumea știe unde să te viziteze.

Fiecărui domeniu îi corespunde o adresă IP alcătuită dintr-un șir de numere. Când introducem un domeniu într-un browser web, acesta găsește cel mai apropiat IP și ne permite să accesăm fișierele care alcătuiesc site-ul.

Câte feluri de web hosting Romania există?

Nu toate hosting-urile sunt la fel. Ele au caracteristici diferite și pot avea efecte variate asupra site-ului pe care îl găzduiesc. Așadar, pentru tine, vom enumera toate tipurile de web hosting Romania și explica pe îndelete ca să înțelegi ce trebuie să alegi, în funcție de necesitățile tale.

  1. Gazduire web gratuită

Acesta e cel mai slab lucru pe care-l poți alege. Hostingul gratuit îți oferă exact cât și plătești, nimic, aproape nimic… un spațiu foarte mic pentru stocarea fișierelor și un sub-domeniu cu brand-ul găzduirii firmei. De altfel, mai există cazuri în care ți se pot afișa reclame nedorite, forțate, cu scopul de a produce bani de pe urma ta.

Beneficiul este, desigur, faptul că nu vei scoate niciun ban din buzunar. Însă dezavantajele sunt mult prea multe pentru ceea ce îți oferă.

Hostingul gratuit vine cu o lățime de bandă extrem de mică și cu foarte puține capabilități de transfer de date. Asta înseamnă că site-ul tău nu va suporta prea mult trafic. Serverele vor avea o viteză de upload și download foarte mică.

Gazduirea web gratuită este mai puțin fiabilă și fără securitate. Majoritatea acestor servicii gratuite nu fac decât să pună o tonă de site-uri într-un singur loc, pe un server și să le abandoneze acolo. Dacă hackerii reușesc să compromită unul, tot ce se află acolo este expus la un risc uriaș.

Apoi, mai există și problema că nu vei avea parte de suport din partea firmei atunci când ai o problemă pentru că nu-i interesează atât timp cât nu le dai niciun ban. Iar aceste branduri pot dispărea peste noapte cu toată munca ta, fără backup-uri și fără explicații.

Dacă faci ceva serios, gazduire web gratuită nu merită.

  1. Shared Hosting Romania

Acest tip de hosting este o găzduire comună. Și aici, din nou, mai multe site-uri vor împărți aceleași resurse ale unui server. Întradevăr, e o alegere mult mai bună decât ce am menționat mai sus, la primul punct. Însă aici există un cost, care este mic și cu mult mai multe avantaje.

După cum am zis, primul beneficiu este prețul scăzut. Cheltuielile pentru menținerea acelui server sunt împărțite la numărul de site-uri găzduite. Un shared top hosting Romania poate costa până la chiar și 5 lei pe lună, depinzând de serviciul pe care îl utilizezi.

Shared hostingul îți ușurează responsabilitatea de a administra serverul, iar suportul tehnic ți-ar putea răspunde în acest caz la nevoie. Asta fiindcă o problemă pe care o ai la site-ul tău s-ar putea răspândi și la celelalte.

Un astfel de serviciu de top hosting Romania nu vrea să aibă de-a face cu clienți nervoși mai ales dacă pot evita asta. Astfel, dacă ceva merge rău, ei vor căuta cât mai rapid o soluție de a rezolva problema.

Desigur, asta mai înseamnă și că dacă se întâmplă ceva cu un alt site, și tu ai șansa să o pățești din cauza altuia. Asta fiind unul din dezavantajele unui shared.

O altă chestie mai este că site-ului tău îi poate fi afectată viteza de încărcare. Iar cu toate acestea, vei avea un control foarte mic, spre nul, în așa situații.

  1. Virtual Private Server (VPS)

Ei bine, am ajuns la ceva care se merită, un serviciu pentru care optează multe site-uri. Este ca și cum ai deține propriul server dar fără al avea în adevăratul sens al cuvântului. Da, te cred, poate părea puțin derutant. Este vorba de un serviciu ce îți oferă o parte a ta, cu o configurație aleasă de tine pe un anumit server ce nu are legătură cu vecinii. Vei beneficia de un control individual, total, incluzând accesul root, fără costurile unui server dedicat.

Un alt avantaj este faptul că poți seta mult mai rapid un VPS decât un dedicat. Iar la nevoie poți adăuga specificații mai puternice la resursele care sunt necesare site-ului tău. De asemenea, vei profita de un suport tehnic mult superior peste un shared sau un top hosting Romania gratis.

Principalul dezavantaj este că nu vei avea aceeași putere pe care o oferă un server dedicat. Încă mai poți avea parte de limitări dacă un alt site folosește mai multă lățime de bandă decât tine. Iar dacă firma de găzduire nu a alocat suficiente resurse fiecărui site corespunzător, poți avea parte de niște fluctuații ciudate ce nu le-ai întâlni dacă ai fi folosit un dedicat.

  1. Hosting Dedicat

Aici găsești tot ce este nevoie. Primești un server întreg doar pentru tine, care va funcționa exact cum dorești, la putere maximă, suportând cantități mari de trafic și cu o stabilitate aflată la un nivel înalt.

De asemenea, suporți absolut toate costurile. Serverele dedicate vor necesita mai multe investiții, atât financiare cât și temporale. Doar că este mai complicat, în caz că se ivește vreo problemă, aceasta trebuie rezolvată de tine.

  1. Cloud Hosting

Aici ai parte de niște mașinării multiple, ce muncesc împreună pentru a-ți găzdui site-ul. E o soluție interesantă, dar ce oferă?

Utilizarea unor servere multiple îți oferă o fiabilitate îmbunătățită. Dacă unul ajunge offline, website-ul tău nu va suferi nimic. El va continua să fie online și să își tragă resursele necesare din sistem pentru a corecta problema. Prin urmare, nivelul de securitate va fi dublată în privința atacurilor care ar întrerupe un singur server.

Dacă site-ul tău se confruntă cu ore de vârf în privința traficului, acele mașini multiple vor lucra împreună ca să ofere resursele necesare trecerii cu bine acelor momente.

Care este diferența dintre serverele de hosting ce au ca sistem de operare Linux sau Windows?

Atunci când vrei să cumperi un serviciu de gazduire web este necesar să alegi un sistem de operare. Unii preferă Linux iar alții Windows. Deci, care este mai bun și ce ar trebui să faci?

Doar pentru că utilizezi Mac OS X sau orice altceva, nu înseamnă că trebuie să cumperi o găzduire ce folosește aceeași platformă ca tine. Sistemul pe care-l utilizează gazduirea web nu are nimic de-a face cu ce folosești tu în acel moment.

Top hosting Romania

Deci, ai o anumită libertate. Ce determină alegerea OS-ului? Ei bine, asta depinde de ce ai nevoie pentru a rula site-ul tău în calitate de scripturi. Astfel:

Linux – permite rularea unor scripturi scrise în PHP, Perl, Python și alte limbaje de programare originate din Unix. De obicei, suportă baze de date precum MySQL și PostgreSQL.

Windows – permite rularea scripturilor ASP folosind tehnologii Microsoft și .NET. Suportă baze de date Acces și Microsoft SQL Server.

Dacă site-ul tău nu are nevoie de suport pentru scripturi, ar trebui să folosești găzduirea pe bază de Linux fiindcă este mult mai economică la performanță. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de suport pentru scripturi și baze de date, mergi pe platforma care poate îți oferă toate acestea.

Cam asta este, scripturile fac toată diferența. Există posibilitatea să-ți storci puțin creieriul dacă nu știi nimic despre scripturi. Dar stai liniștit… Îți zicem noi cum stă treaba în câteva cuvinte, doar de asta suntem aici:

Fiecare script reprezintă un document text ce conține o listă de instrucțiuni ce trebuiesc executate de către un anumit program sau manager de scripturi, astfel încât acțiunea dorită să poată fi realizată.

Cum să alegi firma de hosting in Romania

Înainte de a selecta un top hosting Romania, trebuie să știi ce nevoi ai. Trebuie să iei în considerare că site-ul pe care îl construiești (sau pe care-l ai deja) îi trebuie o găzduire ce permit scripturilor și aplicațiilor sale să ruleze cum trebuie. Sunt foarte mulți factori de care trebuie să fii conștient în această situație.

Prin urmare, să tragem o privire mai jos asupra recomandărilor pe care te sfătuim să ții cont atunci când trebuie să alegi o firmă de găzduire:

Spațiu de stocare – cantitatea de date care poate fi stocată pe server.

Bandwidth – lățimea de bandă care influențează viteza de upload și download ce ajută vizitatorii să îți acceseze web site-ul.

Numărul domeniilor – cât de multe îți va permite să adaugi?

Suport pentru baza de date – foarte multe site-uri dispun de așa ceva. Îți va oferi firma respectivă acest lucru?

Suport tehnic – există personal care să fie prezent atunci când se întâmplă o problemă și tu ai nevoie de ajutor?

Limba – nu facem facem referire la ce limbă se vorbește, ci la limbaje de programare. Există foarte multe, și la care dintre ele va fi disponibilă firma să ofere suport?

Gazduire Web Romania de calitate

Copie de rezervă – dacă lucrurile merg pe neașteptate prost, ar fi bine să ai o copie de rezervă a site-ului, un backup.

Alegerea unui sistem de operare – am vorbit deja despre cum scripturile determină ce OS să alegi. Așadar, asigură-te că faci alegerea potrivită.

Actualizări – va fi acesta gazduire web actualizat din punct de vedere software? Nu credem că ți-ar plăcea să rămâi blocat în programe învechite.

Up-time – cel mai important. Acest factor determină cât timp va sta site-ul tău online. Iar noi suntem siguri că dorești asta cât mai mult posibil, prin urmare, nu uita de acest aspect!

Domeniu gratuit – nu e neapărat un aspect important, dar te poate ajuta să economisești niște bani pe care îi poți investi tot în site.

Scalabilitate – abilitatea de a crește resursele de care ai nevoie atunci când site-ul tău crește.

Bine, și cum îți creezi un site până la urmă?

Procesul de dezvoltare web este chiar foarte simplu, odată ce te prinzi de el. Va trebui să:

  • Îți proiectezi site-ul și să-l construiești conform planului. Acest lucru e posibil fie manual cod după cod, fie prin intermediul unei platforme CMS precum WordPress, Drupal, Joomla, dacă simți că acestea îți oferă funcționalitățile de care ai nevoie.
  • Creezi și înregistrezi domeniul. Va trebui să te chinui puțin până vei găsi numele potrivit pentru domeniu și extensia corectă. Dacă nu reușești, te poți inspira de la ceea ce exită deja sau să apelezi la un generator de domenii ce oferă sugestii. Când ești sigur de alegerea făcută, trebuie să îl achiziționezi și înregistrezi.
  • Cumperi găzduire. Aici te vei uita peste lista noastră de criterii pentru selectarea unui host și vei face alegerea potrivită după cum crezi tu că e mai bine. Odată ce ai hostul, trebuie să-ți urci site-ul pe server. Fiecare firmă oferă metode proprii de a îndeplini această acțiune dar au la bază același principiu, deci nu îți va fi prea greu. În orice caz, vei găsi la ei instrucțiuni cu ce și cum să faci.

În final…cel mai bun hosting

Ce este web hostingul? Ei bine, acum știi. Iar asta înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea și te-am îndrumat cum trebuie. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci acum este să cauți ceea ce e necesar… și o poți face chiar la noi pe site fără probleme.

Ține minte, ai foarte multe opțiuni iar alegerea este a ta. Evită găzduirea gratuită dacă vrei să faci ceva serios, altfel îți vei ruina toată munca. Poți merge cu un shared top hosting Romania pentru început sau un VPN pentru a reduce costurile. Dacă ai nevoie de mai multă putere și control, ar trebui să te uiți la un host dedicat sau cloud.

Nu contează ce alegi, amintește-ți că există foarte multe resurse care te pot ajuta să-ți îndeplinești scopurile. Și nu uita să ne recomanzi dacă te-am ajutat, iar dacă ai întrebări, nu ezita să le pui!

Alegeți cele mai bune site-uri de găzduire

Vrem să obțineți cele mai bune și complete informații în afaceri, așa că va recomandam sa urmariti si informatiile de mai jos. Acest lucru este posibil prin cumpărarea serviciilor furnizate de la mai multe companii si prin testarea acestora puteti ajunge acolo unde doriti. În acest fel, știm că fiecare furnizor de pe lista noastră oferă o viteză superbă, un suport util pentru clienți și o mulțime de sfaturi pentru a vă ajuta să începeți. Cel mai bun hosting.

Nu puteți merge la risc cu oricare dintre companiile de aici pentru ca am testat serviciile iar acestea sunt complete, bine optimizate pentru aproape orice consumator – în tabelul de mai sus veți vedea principalele caracteristici ale fiecărui furnizor de webhosting, astfel încât să puteți alege cu încredere. Dați la oricare dintre acești furnizori o șansă și găzduiți site-ul dvs. cu cele mai bune companii din Romania.

Cum poti alege un serviciu de gazduire web care este cel mai bun hosting pentru tine?

Cel mai bun hosting

Serviciile de găzduire sunt disponibile într-o gamă largă de planuri de prețuri și caracteristici esențiale. Dacă doriți să începeți un simplu blog, cele mai bune sau cele mai ieftine servicii de găzduire web ieftine ar putea fi suficiente pentru dvs. Incerci să începi propria afacere? Posibil este rațional să căutați un cloud, VPS sau servicii de găzduire dedicate si optimizate special pentru afacerea ta.

Să aruncăm o privire la o varietate si caracteristici de găzduire diferite pentru a vă ajuta să decideți care este cea potrivită solutie pentru dvs. și de ce.

WordPress hosting

Daca doriti sa creati un site bazat pe WordPress nu aveți nevoie să citiți fiecare recenzie de găzduire puteți găsi, foarte usor pe la mai toate firmele, pentru ca WordPress este foarte popular si acestia au deja servicii optimizate. Doar căutați aceste caracteristici: instalare și actualizări automate WordPress, teme WP unice, suport tehnic non-stop, panou de control ușor de utilizat, caracteristici de securitate și performanțele de ultimă oră, dar nu în ultimul rând, de la un furnizor consacrat.

E-mail hosting

Toate hosturile recomandate de mine iti va aduce cpanel cu functia de web mail, ceea ce te poate interesa si pe tine, asadar putati avea e-mailuri nelimitate, filtre SMAP, criptare premium și, bineînțeles, suport de specialitate receptiv. Deci daca va alegeti un web hosting Romania shared puteti avea si gazduire de mail.

Gazduire DNS

Cele mai multe companii mari de înregistrări de nume de domenii oferă top hosting Romania gratuit DNS sau așa-numita caracteristică de gestionare a domeniului. Probabil cel mai popular și mai fiabil este combinatia dintre un serviciu de web host de calitate si Cloudflare CDN – cea mai bună modalitate de a optimiza timpul de încărcare al site-ului dvs. Web.

PHP – cel mai bun hosting

Topul pachetelor de gazduire PHP vine cu un suport tehnic gratuit PHP, cele mai bune resurse de gazduire nelimitata si o gama larga de scripturi PHP. Gazduirea cu compatibilitatea PHP 7 este un “must-have” pentru fiecare site WordPress.

Gazduire MySQL

Cele mai multe pachete de gazduire web vin cu managementul MySQL si nu este greu sa gasesti hosting MySQL gratuit. Căutați hard disk-uri SSD, baze de date nelimitate și găzduire gratuită cPanel – aceasta vă va permite să vă creați și să vă gestionați cu ușurință bazele de date.

Node.js hosting

Nu ar trebui să căutați servicii Node.js hosting, deoarece veți avea nevoie de caracteristici de securitate corespunzătoare, suport de la experți și fiabilitate garantată. Căutați întotdeauna să deblocați întregul potențial al motorului V8 super-rapid pentru aplicațiile dvs. alimentate de la Node.js.

Găzduirea Python

Verificați versiunea Python pe care o utilizați – trebuie să se potrivească cu serverul pe care îl veți implementa. Alte lucruri de observat sunt politicile de instalare, pachetele Python, module și cadre. Deși web top hosting Romania gratuit cu Python nu este un lucru obișnuit, puteți găsi opțiuni foarte bune și ieftine pentru cea mai bună găzduire Python.

Gazduire Java

Atunci când alegeți top hosting Romania JSP, căutați suport specializat, acces la resurse server, cel puțin 512MB RAM, OS Linux și platformă Java. Poate fi o sarcină dificilă de a găsi o găzduire JSP decentă și gratuită. De aceea vă recomandăm câteva opțiuni de găzduire cu prețuri foarte bune.

Gazduire Django

Dacă utilizați Django pentru a vă construi site-ul web, este esențial să aveți o platformă de găzduire care să asigure o stocare adecvată și un suport specific pentru cadrul Django. Căutați o găzduire gratuită Django? Puteți experimenta cu niște furnizori de găzduire gratuită Python (Django), dar pentru o afacere reală, va trebui să faceți upgrade la un plan plătit.

Vezi ofertele de gazduire web de la:
Namebox.ro , Hostico.ro , Chroot.ro

Furnizorii de servicii de găzduire nu ne pot plăti pentru a-și schimba sau șterge comentariile. Apreciem transparența și onestitatea care au ajutat mii de oameni să găsească cei mai buni furnizori de servicii de găzduire web. Când alegeți să cumpărați găzduire, uneori câștigăm comisioane care ne ajută să susținem activitatea și să vă oferim mai mult conținut.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.



Alte articole asemanatoare: