BlogInvest.ro


Emerson cauta 250 de oameni pentru fabricile din Cluj si Oradea


Emerson a avut anul trecut afaceri de 155 mil. euro, mai mult cu 26% faţă de 2014, susţinute de începerea producţiei la Oradea, a doua fabrică a americanilor pe piaţa locală, după cea din Cluj.

Compania Emerson, parte a con­cernului american Emer­son, cu afa­ceri globale de peste 24,5 mi­liarde de dolari şi 115.000 de anga­jaţi, caută 250 de angajaţi pentru cen­tre­le de producţie pe care le are în Cluj-Napoca şi Oradea.

Compania are în total peste 2.350 de an­gajaţi la Cluj şi în centrul de producţie şi suport din Oradea, unde americanii au de­ma­rat operaţiunile în toamna anului trecut.

„În Cluj, Emerson are peste 2.200 de an­ga­jaţi şi în jur de 200 de posturi dis­po­ni­bile. Momentan, sunt angajate apro­xi­mativ 150 de persoane în Oradea şi avem aproximativ 50 de poziţii deschi­se, atât pentru operatori în fa­brici, cât şi pen­tru birouri“, au declarat pen­tru ZF Tran­silvania oficialii Emerson din România.

Compania Emerson a avut în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro (38 milioane de dolari), venituri care includ operaţiunile din Cluj şi Oradea.

Creşterea afacerilor şi operaţiunilor Emer­son de la Cluj a dus la utilizarea com­pletă a spaţiului, în acest moment ne­mai­exis­tând posibilitatea pentru extindere în Cluj. Anticipând această constrângere de spa­ţiu, americanii au achiziţionat un teren în par­cul Euro­busi­ness din Oradea, iar anul tre­cut au finalizat acolo con­strucţia unui centru de producţie, dema­rând opera­ţiu­nile în luna octom­brie 2015.

Campusul Emer­son de la Ora­dea inclu­de ac­tivităţi de pro­duc­ţie şi suport pen­tru uni­tăţile Con­trol Tech­niques şi Leroy Somer, iar investiţia totală va ajunge la apro­xi­mativ 80 mil. euro (105 mil. dolari) până în anul 2022, conform planurilor de investiţii ale companiei.

Americanii au anunţat pen­tru prima dată planurile de extindere ale ope­raţiunilor din Cluj în parcul industrial Euro­business din Oradea în anul 2012, pro­iectul Emer­son de la Ora­dea cu­prin­zând o unita­te de produc­ţie de 16.500 mp şi un spaţiu de birouri de 5.000 mp, dedicat servi­ciilor de suport şi operaţiu­nilor.

Emer­son a cumpărat de la primă­ria din Oradea terenul de 24,5 hectare din parcul industrial Euro­business, pentru care americanii au plătit aproximativ 10,5 mil. lei (2,4 mil. euro), potrivit primăriei din Oradea. Con­form aceleiaşi surse, cam­pusul Emer­son din Ora­dea va cuprinde acti­vităţi de pro­duc­ţie, ingi­nerie şi suport pen­tru diferite unităţi de afaceri din cadrul gru­pului şi va crea, în total, în jur de 2.500 de locuri de mun­că. În centrul de producţie şi su­port de la Oradea se vor produce, spre exemplu, transfor­ma­toa­re utilizate în industrie sau energie regenerabilă.

Gigantul Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008.

La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o su­pra­faţă de 12 hectare, unde produce re­gu­latoare de presiune, produse de mo­ni­torizare şi asigurare a debitului, apa­rate de măsurare a debitului şi densi­tă­ţii, sisteme de control şi automatică, ge­ne­ratoare de energie, echipamente elec­trice pentru centrale electrice foto­vol­tai­ce şi sisteme de acţionare. Ope­ra­ţiunile de la Cluj servesc în principal clienţii Emerson din Europa.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2016

Share this article


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!