BNR arunca pe piata bancnota de 200 de lei

De luna viitoare, Banca Nationala a Romaniei urmeaza sa puna in circulatie bancnota de 200 de lei. Aceasta va avea, pe avers, portretul lui Lucian Blaga, iar pe revers statutia Ginditorului de la Hamangia.

“Am ales momentul 1 decembrie pentru a lansa noua bancnota deoarece vechea emisiune se apropie de sfarsit si pentru ca vom sarbatori simultan ziua nationala a Romaniei si lansarea in circulatie a primei monede dupa Revolutie, de 10 lei vechi”, a spus, marti, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Acesta a aratat ca noua bancnota nu a fost pusa in circulatie odata cu denominarea monedei nationale, la 1 iulie, pentru ca pe piata erau foarte multe bancnote noi. Toate celelate bancnote aveau un echivalent, iar daca introduceam una fara echivalent, putea fi creata confuzie”, a afirmat Mugur Isarescu.

De la 1 ianuarie 2007, vechile cupiuri si monede vor fi retrase de pe piata, urmand sa fie utilizata doar noua moneda, respectiv leul nou.

HotNews.ro, V.T., 14 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.