BRD a raportat profit de 63 mil. lei in T1, in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2015

BRD, a doua bancă din sistem controlată de grupul francez SocGen, a raportat pentru primul trimestru un profit net de aproape 63 milioane de lei (14 mil. euro), în scădere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, rezultat influenţat de plata anuală către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi Fondul de Rezoluţie.

La nivel de grup, adică operaţiunile pe care francezii le desfăşoară în România prin BRD Asigurări, BRD Sogelease, BRD Pensii, profitul net a fost de 73 mil. lei, în scădere anuală cu 14%.

Venitul net bancar al grupului a ajuns la 647 mil. lei, cu 3% peste ni­velul din primul tri­mestru din 2015, pe fondul creşterii veniturilor nete din do­bânzi (Ă7%), cât şi datorită creşterii veniturilor nete din comisioane mai mari (Ă4,8%)

La nivel individual, veniturile nete din dobânzi au fost în primul trimestru de 389 mil. lei, în urcare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

„Primul trimestru indică un început bun de an 2016, ce reflectă o îm­bună­tătire pronunţată a per­for­manţei operaţionale şi acti­vitate dina­mică pe seg­men­tele de clienţi per­soane fizice şi mari clienţi cor­porativi“, a afirmat Philippe Lhotte, directorul general al BRD.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!