BRD, randament al dividendului de 3%

BRD Groupe Societe propune acționarilor distribuirea unui dividend brut de 0,32 lei/acțiune, al cărui randament net este sub 3%.

BRD Groupe Societe Generale (BRD) va distribui 223 milioane lei din profitul obținut anul trecut sub formă de dividende către acționari dacă aceștia vor aproba în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, în 14 aprilie, propunerea făcută de Consiliul de Administrație. Astfel, conform convocatorului, BRD ar urma să distribuie în data de 25 mai un dividend brut de 0,32 lei/acțiune, al cărui randament calculat la valoarea netă și raportat la prețul de piață de 10,60 lei/acțiune al titlurilor băncii, reprezentând închiderea de ieri de la Bursa de Valori București, este de 2,87%.

Chiar și pentru investitorii care au cumpărat pe minimul de la închidere, de 9,7 lei/acțiune, consemnat la închiderea ședinței de tranzacționare de la BVB din 24 februarie, randamentul dividendului nu ar fi decât de 3,13%.

Știrea nu a mișcat foarte mult piața, după prima jumătate de oră de tranzacționare titlurile cu simbolul BRD urcând cu 0,19%, până la prețul de 10,62 lei/acțiune, pe un rulaj de mai puțin de 13.000 de lei, potrivit platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale mai figurează descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exercițiul financiar 2015, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, reînnoirea mandatului de administrator al lui Philippe Charles Lhotte pentru o perioadă de 4 ani și numirea societății Ernst & Young Assurance Services SRL ca auditor financiar al băncii pentru anul 2016.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: