Commerzbank va da afara peste 100 de bancheri la reprezentanta sa din New York

Tăierile de personal ale celei de-a doua bănci germane vizează angajații de pe segmentul investment banking.

Tot mai puțină nevoie de bancheri de investiții. Commerzbank, a doua bancă din Germania, cu active de aproximativ 550 milioane euro, confruntată cu probleme își reduce activitatea din SUA. Instituia de credit va tăia 110 de posturi de la New York pe segmentul investment banking, scrie Wall Street Journal care preia informații furnizate de publicația germană Handelsblatt.

În pofida deciziei, America de Nord va rămâne un important centru al activităților Commerzbank, a precizat Michael Reuther, șef al operațiunilor de investment banking. Astfel, instituția de credit va continua să ofere credite în dolari, dar și să intermedieze structurarea obligațiunilor denominate în moneda SUA, schimburi valutare și operațiuni pe piața americanp de equities.

Din cei peste 50.000 de angajați pe care Commerzbank îi are la nivel mondial, aproximativ 10.000 de salariașți sunt în filialele din străinătate ale băncii.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!