Deutsche Bank a pierdut pozitia a treia in topul celor mai mari banci de investitii

Deutsche Bank nu mai face parte din primele trei mari bănci de investiții, după ce deprecierea euro și măsurile de restructurare au făcut ca banca germană să cadă pe locul cinci în clasamentul celor mai importanți actori de pe piața de investment banking, informează Financial Times.

Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare Coalition, JPMorgan este în continuare pe prima poziție, urmată de Goldman Sachs, în timp ce Deutsche Bank este devansată de Citigroup și Bank of America, în condițiile în care, anul trecut, aceste ultime bănci erau la egalitate pe poziția a treia.

Directorul diviziei de venituri fixe de la Deutsche Bank, Ram Nayak, a afirmat că rezultatele studiului “nu sunt o surpriză”, adăugând că ele “reflectă o modificare a strategiei băncii, în urma căreia accentul s-a orientat spre oferte de servicii de calitate mai bună pentru un număr mai mic de clienți”.

În luna octombrie a anului trecut, Deutsche Bank a anunțat că va elimina 9.000 de locuri de muncă și va ieși de pe 10 piețe, în cadrul unei strategii pe cinci ani destinată redobândirii încrederii investitorilor. Având în vedere că distanța care separă băncile din fruntea clasamentului este de ordinul a câtorva sute de milioane de dolari, sau câteva puncte procentuale, Deutsche Bank ar putea reveni pe poziția a treia, însă, ambiția echipei manageriale este ca banca de investiții să atingă o serie de obiective de rentabilitate în locul cifrelor privind creșterea absolută sau mărime.

Raportul firmei de cercetare Coalition mai arată și faptul că 2015 a fost un an bun pentru băncile franceze de investiții, chiar dacă nu se numără printre primii zece mari actori de pe piață. BNP Paribas și Societe Generale ocupă pozițiile 11 și 12, însă au înregistrat cea mai mare creștere procentuală a veniturilor, calculate la un curs valutar constant.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: