Goldman Sachs – Adevaratul stapan al banilor

Se știe că americanii dețin controlul asupra celei mai mari părți din avuția mondială. Însă ce nu este cunoscut este cine controlează în realitate Fed, banca centrală a SUA. Până acum, s-a vorbit mult în presă și printre economiști despre controlul Goldman Sachs asupra Federal Reserve (Fed), și în special asupra sediului central în New York.

Jurnaliștii de la Zero Hedge afirmă că „în timp ce este foarte clar deja că nimic nu se va schimba în actualele sisteme executiv, legislativ și judecătoresc, care sunt corupte și compromise, deoarece, de fapt, Goldman controlează indirect asupra toate cele trei puteri ale statului”.

Zero Hedge prezintă o întâmplare relatată de Financial Times, care, spune publicația americană, într-o republică ce nu este bananieră, ar trebui să fie picătura care umple paharul.

Astfel, odată cu debutul crizei financiare, în septembrie 2008, Goldman Sachs și Morgan Stanley au cerut ajutor și protecție de la Federal Reserve. Ultimilor doi mari brokeri-dealeri independenți li s-a permis să devină holdinguri bancare, și au primit accesul la lichiditatea guvernuli care i-a putut ține pe linia de plutire.

Atunci, Goldman a elaborat propria sa declarație, citându-l pe Lloyd Blankfein, directorul executiv al bănii, care ar fi spus: „Noi credem că Goldman Sachs, sub supravegherea Federal Reserve, va fi considerat ca o instituție chiar mai sigură”.

Potrivit unor surse familiare cu această situație, Goldman Sachs a elaborat apoi un alt comunicat pe care l-a trimis la sediul central al Fed din New York. Acesta urma să fie utilizat ca propria declarație a băncii centrale din SUA. Este o informație șocantă pentru americani: în realitate Goldman Sachs este instituția care face regulile și „scrie cuvintele de pe prompterul Fed”, spun jurnaliștii americani.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: