Investitorii gasesc din nou refugiu in aur. Dobanzile scazute practicate de bancile centrale au impins metalul pretios la 46 dolari gramul

Aurul a ajuns din nou la pragul de 1.300 de dolari uncia, adică aproximativ 46 de dolari gramul de aur pentru prima dată din ianuarie 2015, în condiţiile în care cererea pentru metalul preţios a explodat, pe fondul speculaţiilor că băncile centrale din Europa şi Statele Unite vor menţine ratele dobânzii la nivel redus, scrie Bloomberg.

Şedinţa de săptămâna trecută a Rezervei Federale a lăsat dobânzile de referinţă neschimbate. Asta a crescut apetitul pentru aur şi a dat investitorilor profituri prin câştigurile de preţ.

Investitorii s-au îngrămădit să cumpere aur anul acesta, în condiţiile în care FED a anunţat o încetinire a politicii de creştere a dobânzii de politică monetară.

”Credem că sunt multe lucruri aliniate pentru metalele preţioase acum: dobânzile extrem de scăzute, precum şi estimările de creştere a acestora care sunt slabe, şi un dolar slab”, a spus Chris Gaffney, preşedintele EverBank. ”Credem că acesta este startul şi că metalele preţioase vor creşte ca valoare”, a adăugat el.

Aurul a crescut cu 22% anul acesta.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: