„Rasdacele“ intrate in ringul bursei au inmultit cu 92 mil. lei averea actionarilor

Cele cinci societăţi care s-au transferat anul trecut de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti au în prezent o capitalizare bursieră cumulată cu 92 mil. lei mai mare decât cea de dinaintea transferului în ringul principal.

Producătorul de lactate Albalact, producătorul de elicop­te­re IAR Braşov, producătorul de cabluri Romcab alături de Mecanică Fină şi Prebet Aiud sunt companiile care s-au mutat pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti în contextul în care pia­ţa RASDAQ, pe care s-au tranzacţionat de la finalul anilor ‘90, s-a desfiinţat prin lege în octombrie 2015.

Prin acest trans­fer aceste companii au intrat pe radarul fondurilor de pensii pri­vate, dar şi al fondurilor străine de investiţii care nu inves­teau în rasdace pentru că respectiva piaţă nu a avut un statut cert.

Cel mai mare câştig din momentul transferului la cota bur­sei până în prezent l-au adus acţiunile Albalact şi cele ale IAR Braşov, care s-au apreciat cu 38%, respectiv cu 22%. Aceas­tă apreciere a însemnat o creştere de 78,5 mil. lei a capitalizării bur­siere a Albalact până la 284 milioane de lei, şi de aproape 20 mil. lei a capitalizării IAR Braşov până la 108 mil. lei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: