Amundi, de doar un 1 la bursa, va deveni al optulea cel mai mare manager de investitii din lume, cu active de 1.270 mld. euro, dupa ce cumpara Pioneer

Francezii de la Amundi, cel mai mare manager european de investiţii, cu active de 1.000 de miliarde de euro la nivel mondial, se laudă cu peste 100 milioane de clienţi de retail, circa 1.000 de clienţi investiţionali şi 1.000 de distribuitori în 30 de ţări.

Amundi s-a listat pe bursa de la Paris în noiembrie 2015 şi are o capitalizare de 8,5 mld. euro. O acţiune AMUN se tranzacţionează în jurul a 50 de euro, cel mai ridicat preţ din ultimii ani. De vineri până ieri, o acţiune AMUN a urcat cu 7% la bursa franceză.

Recent, francezii au anunţat că vor cumpăra pentru 3,5 miliarde de euro Pioneer Investments, divizia de banii a italienilor de la UniCredit, prezentă şi pe piaţa fondurilor din România cu două fonduri locale deschise.

În urma acestei tranzacţii, Amundi va deveni al optulea cel mai mare manager de fonduri la nivel mondial, cu active de circa 1.270 de miliarde de euro. Nu este clar ce se va întâmplă însă cu cele două fonduri din România ale Pioneer, care reprezintă sub 0,001% din totalul Pioneer, întrucât această tranzacţie este practic o schimbare de acţionariat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2016


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: