Cele mai mari 3 fonduri mutuale au {etoroCFDrisk}% din piata, sunt ale bancilor si au active de 25 miliarde de lei

Erste Asset Management, Raif­fei­sen AM şi Banca Transil­vania AM sunt cei mai mari trei manageri de fonduri mutuale din România şi au o pondere cumulată de {etoroCFDrisk}% din piaţa cu active de 25 mld. lei la finele lunii iulie, în scădere cu 1,5 mld. lei faţă de aceeaşi lună din 2015. Astfel cele mai mari bănci din România administrează şi printre cele mai mari fonduri mutuale.

Erste Asset Management, grup austriac din care face parte şi BCR, cea mai mare bancă locală, şi-a diminuat în perioada iulie 2015-iulie 2016 cota de piaţă cu patru puncte procentuale, la 33,6%. La finele lunii iulie, Erste AM avea active de 7,8 mld. lei.

Spre comparaţie, în 2007, cei mai mari trei administratori de fonduri mutuale, toţi deţinuţi de gru­puri bancare, aveau cumulat 48% din piaţă, fiecare cu cote apropiate de circa 15%. Pe locul doi, cu 28% cotă de piaţă în iulie 2016, asemănător cu vara anului 2015, Raiffeisen Asset Management administrează active de 6,7 mld. lei.

Podiumul este completat de divizia de asset management a Băncii Transilvania, al treilea jucă­tor din România. Banca Transil­vania Asset Management a reuşit să devanseze BRD AM care a că­zut pe locul patru. BT AM are o cotă de piaţă de 11,4%, faţă de 8,7% în iulie 2015.

4-fonduri-mutuale


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: