Cum să investești la bursă folosind eToro

eToro, companie care operează una dintre cele mai importante platforme sociale de tranzacționare din lume, a intrat recent și pe piața locală, investitorii români având posibilitatea de a face tranzacții cu acțiuni, mărfuri, valute și criptomonede la costuri reduse.

Ce este eToro

eToro este o companie de brokeraj și de social trading cu birouri în SUA, Marea Britanie, Cipru. Israel și Australia, lansată în 2007. De peste un deceniu, eToro este lider al revoluției FinTech la nivel global, operând cea mai importantă rețea socială de tranzacționare din lume, cu milioane de utilizatori înregistrați și o gamă largă de instrumente de tranzacționare și investiții inovatoare.

eToro permite clienților săi să efectueze depuneri și retrageri folosind o multitudine de metode precum transferurile bancare, cardurile bancare și multe altele. eToro oferă valori reduse ale depunerilor minime și comisioane unificate.

Detalii suplimentare despre costurile și comisioanele percepute de eToro pot fi găsite la această pagină.

Platforme tranzacționare bursă – Cum funcționează eToro

În 2010, eToro a lansat OpenBook, o platformă socială de tranzacționare ce include opțiunea CopyTrading, care permite utilizatorilor să vadă, urmărească și să copieze investițiile făcute de traderii de top din rețea. Aceasta a fost prima platformă socială de tranzacționare din lume și a atras atenția la nivel global, câștigând premiul „Best of Show” pentru anul 2011 la FinovateEurope.

La acest link poți afla mai multe despre ce înseamnă tranzacționarea socială prin eToro.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

În 2013, pe lângă mărfurivalute și alte active, pe eToro este adăugată o selecție variată de acțiuni (care este în continuă creștere), permițându-le traderilor să își diversifice portofoliile și mai mult, inclusiv prin investițiile în piața bursieră globală.

eToro oferă peste 2.000 de instrumente financiare care pot fi tranzacționate pe platforma sa multi-asset. Accesul la platforma eToro poate fi făcut și prin intermediul aplicațiilor dedicate din App Store sau Google Play.

eToro a lansat și un nou produs de investiții tematice, pe termen lung – CopyPortfolios. Acestea sunt portofolii gestionate, care reunesc traderi de top sau diverse active, respectând o strategie de piață stabilită în prealabil. Majoritatea produselor CopyPortfolios sunt antrenate de motoare de învățare automatizată, cu rolul de a genera rentabilitate maximă în orice moment.

Suma minimă pentru o depunere la eToro

Investitorii care își deschid un cont la eToro pot începe să facă tranzacții după de depun o sumă minimă de 50 de dolari.

81% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Mai multe detalii despre suma minimă pentru o depunere la eToro puteți citi la acest link.

Bitcoin pe eToro și alte criptomonede

După ce a oferit în premieră în 2013 tranzacționarea Bitcoin cu ajutorul CFD-urilor, eToro și-a extins în 2017 oferta de criptomonede, permițându-le clienților să tranzacționeze și să investească în EthereumXRP (de la Ripple Labs) și în alte criptomonede populare.

Utilizatorii eToro pot beneficia și de pe urma simplei dețineri de criptoactive. Cu serviciul dedicat pentru participație al eToro, utilizatorii se bucură de o creștere simplă, sigură și fără bătăi de cap a investițiilor lor în criptoactive.

Participația pe eToro este un proces care permite utilizatorilor care dețin și păstrează criptoactive să câștige recompense, doar pentru că le păstrează. eToro derulează procesul de participație în numele utilizatorilor săi. Recompensele constau din mai multe criptoactive de același fel, ceea ce înseamnă că utilizatorii își cresc criptoactivele, folosind un mecanism similar cu cel prin care o persoană poate câștiga dobândă la bani.

Deținerea de participații pe eToro este un proces simplu, sigur și lipsit de bătăi de cap. Recompensele pentru participații sunt plătite lunar utilizatorilor, în criptoactivul acceptat, fără a fi necesară nicio acțiune din partea acestora.

Criptoactivele deținute rămân în proprietatea utilizatorilor eToro. La rândul lor, utilizatorii încredințează eToro derularea întregii proceduri de participație, într-un mod sigur și eficient.

Mai multe detalii despre cum poți primi recompense pentru participații poți vedea la acest link.

Review-uri și păreri despre eToro

Majoritatea utilizatorilor care au folosit eToro apreciază în special platforma de tranzacționare, opțiunile de tranzacționare socială, costurile reduse percepute clienților, precum și durata redusă de timp necesară deschiderii unui cont.

Un alt element apreciat de utilizatori constă în faptul că eToro a achiziționat o poliță de asigurare de la compania londoneză Lloyd, în beneficiul clienților săi. Asigurarea acoperă creanțele clienților eligibili eToro care suferă pierderi în eventualitatea improbabilă în care compania devine insolvabilă și în caz de conduită necorespunzătoare (conform definiției din politica aplicabilă).

Asigurarea acoperă: (i) până la 1 milion de Euro, GBP sau AUD (în funcție de entitatea reglementată); (ii) până la limita cumulată achiziționată de eToro; și (iii) în funcție de o sumă în exces (conform definiției din politica aplicabilă).

Puteți citi la acest link mai multe păreri despre eToro scrise de utilizatorii care au folosit platforma casei de brokeraj.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 81% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy trading is a portfolio management service, provided by eToro (Europe) Ltd., which is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoasset investing is unregulated in some EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

  • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

  • (P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.    Alte articole asemanatoare:

    like la pagina pentru a continua!