Ghid de investitii la bursa

Dupa cum stiti deja investitiile reprezinta cea mai buna varianta prin care ne putem inmulti banii. Putem alege dintre inevstitiile in valuta, imobiliare, depozite bancare, titluri de stat, actiuni la bursa, fonduri de investitii, obligatiuni, produse de asigurari si pensii private. Din pacate aproape toate aceste alegeri vor tine banii blocati. Cel mai dinamic loc in care banii pot fi investiti cu usurinta este bursa.

Ce este bursa si ce rol are ea?

Bursa este un intermediar intre societate si investitor. Societatea are nevoie de bani pentru a desfasura activitatea comerciala si pentru a o dezvolta. Atunci cand fondatorii raman fara fonduri, iar banca nu ii mai imprumuta, societatea incepe sa emita actiuni. Investitorii cumpara actiuni, iar firma incepe sa se dezvolte. La randul lor, investitorii pot sa vanda actiunile pe care le detin unor alte persoane.

De ce sa cumperi actiuni la bursa?

Pentru ca in momentul in care firma la care ai cumparat actiunile incepe sa se dezvolte si sa vanda mai mult, valoarea ei creste. Prin urmare, daca tu crezi ca o firma va creste, ii cumperi actiunile, iar in viitor le vei vinde mai scump decat le-ai cumparat. Regula de baza a afacerilor: cumperi ieftin si vinzi scump!

De unde stii ce actiuni sa alegi?

Firmele care sunt listate la bursa sunt obligate sa faca publice informatii detaliate despre activitatea lor, insa te poti informa si din ziarele de specialitate.

Investitia la bursa este deschisa oricui, insa este si riscanta. De aceea trebuie sa se informezi inainte de a incepe sa tranzactionezi.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.