Investește la 20 de ani ca să trăiești bine la 30

Dacă vrei să trăiești fără datorii la 30 de ani, este obligatoriu să începi să economisești încă de la 20 de ani. Și nu este suficient doar să pui bani deoparte, ci trebuie să faci anumite investiții care își vor aduce rezultatele în timp.

1. Trei sticle de vin bun. Vinul de calitate este o investiție stabilă ce poate fi valorificată ulterior pe o bursă a vinurilor. Este nevoie de cel puțin cinci ani pentru ca un vin să se matureze pentru a fi bun de vânzare pe site-urile de licitații pentru vinuri. Atenție, însă, pentru ca licoarea să-și păstreze valoarea și calitățile, trebuie depozitată corespunzător, respectând anumite condiții de temperatură și umiditate. Pentru o investiție sigură, puteți alege vinurile din cunoscutele regiuni franceze Bordeaux și Bourgogne. În cel mai rău caz, dacă nu le puteți valorifica, veți consuma un vin bun.

2. Asigurări. Sunt puține șanse ca, la 20 de ani, să ai multe active pe care să le protejezi prin asigurare. Totuși, trebuie să protejezi ceea ce ai mai valoros. Ia în considerare să asiguri trei lucruri de bază pentru afacerea ta: laptopul, tableta și telefonul.

3. Abonamentul la sală. Este binecunoscut faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, oamenii sunt nevoiți să cheltuiască din ce în ce mai mulți bani pentru tratamentul diverselor afecțiuni care apar. Însă, dacă ai grijă să faci mișcare și să te alimentezi corect de la vârsta de 20 de ani, vei fi mai sănătos mai târziu.

4. Un plan de pensie privată opțională, început la 20 de ani, va face ca banii să se înmulțească pe parcurs. Partea bună dacă începi să economisești din timp este că vei putea să ieși la pensie mai devreme cu un venit lunar decent.

5. Acțiuni pe bursă. Scopul investiției la 20 de ani nu este neapărat să faci mulți bani pe bursă, cu excepția situației în care dispui de o sumă mare pe care dorești s-o înmulțești. Scopul este, în principal, familiarizarea cu mecanismele bursiere și cu tendințele pieței. Specialiștii, consultați de Entrepreneur.com, recomandă investițiile în companii mari și stabile care oferă dividende sigure și acțiunile cărora sunt lichide, putând fi vândute oricând ai nevoie de bani. Exemple în acest sens sunt companii precum Coca-Cola sau Disney.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: