Topul brokerilor pe bursa in luna aprilie 2016

Luna aprilie a fost marcată de tranzacţia specială facută pe acţiunile Romgaz de către Fondul Proprietatea, ceea ce a propulsat pe primele două locuri brokerii tranzactiei, Wood, divizia din România a unui broker ceh, şi BCR.

Pe locul trei s-a situat Swiss Capital, brokerul independent, deşinut de către doi antreprenori români, Bogdan Juravle si Sorin Apostol, investitori pe piaţa de capital de mai bine de 15 ani.

Wood, broker-ul tradiţional al Fondului Proprietatea, a intermediat în aprilie tranzacţii de 785 milioane lei, având o cotă de piaţă de 34,5%, în timp ce BCR a intermediat 385 milioane lei, cu o cota de piaţă de 16,9%, iar Swiss Capital a rulat 244 milioane lei, cu o cotă de piaţă de 10,77%.

Pe locul patru a ieşit Raiffeisen cu o valoare a tranzacţiilor intermediate de 234 milioane lei, iar pe cinci s-a situat Ieba Trust, cu 171 milioane lei.

In aprilie, valoarea tranzactională la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 2,275 miliarde lei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: