​Nuclearelectrica cere acordul actionarilor, adica statului, sa le dea membrilor in CA salarii de 6 ori mai mari fata de media din energie

Salariul mediu brut în sectorul producţiei de energie era la finele lunii septembrie de 4.300 de lei (960 de euro), fiind printre cele mai bine plătite domenii de activitate din România

Producătorul de energie electrică Nuclearelectrica (SNN) convoacă acţionarii pe 9 decembrie pentru a aproba o indemnizaţie fixă lunară a membrilor executivi ai Consiliului de Administraţie în valoare reprezentată de şase ori peste media ultimelor 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar în acest sector.

Potrivit datelor INS, câştigul salarial mediu brut în producţia şi furnizarea de energie electrică era la finele lunii septembrie de 4.300 de lei, ceea ce înseamnă că membrii executivi ai companiei la care statul are 82,5% ar urma să primească 25.800 de lei lunar.

De asemenea, Nuclearelectrica mai vrea ca acţionarii să aprobe salarii mai mari şi pentru membrii neexecutivi ai CA, dar de două ori mai mari.

“Aprobarea indemnizaţiei fixe lunare a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie în valoare reprezentată de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfaşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, se arată pe bursă.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: