Accident de munca la RAFO Onesti: trei persoane au murit

Trei persoane si-au pierdut viata, miercuri, intr-o explozie produsa la rafinaria RAFO Onesti, din cauza unei acumulari de gaze. Deflagratia s-a produs la ora 11 si 50 de minute, la instalatia catalitica. Managerul general al RAFO, Marin Anton, a declarat pentru Antena 3 ca rafinaria era in revizie iar muncitorii nu au respectat procedurile de deschidere a instalatiei.

Cei trei muncitori au fost striviti de o bucata de aproximativ 6- 7 metri, desprinsa din plafonul metalic al cuptorului unde cei trei muncitori efectuau o interventie din proprie initiativa.

“In momentul in care incerci sa pui un astfel de utilaj in functiune trebuie respectata o anumita procedura pe care ei nu au respectat-o. Cert este ca acesti oameni nu trebuiau sa fie acolo si nu trebuiau sa aiba aceasta initiativa, ci sa respecte procedura de interventie”, a declarat managerul general al Rafo.

Zona a fost securizata, iar la fata locului s-au deplasat echipe de interventie, masini de salvare, politisti si pompieri.

Accidentul s-a produs la aceeasi instalatie, unde in urma cu doi ani, a avut loc o alta explozie, in urma careia si-au pierdut viata doi muncitori.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut constituirea unei comisii de ancheta care sa elucideze cauzele accidentului – a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Ea a precizat ca premierul a fost informat in sedinta de miercuri a Cabinetului despre explozia produsa la Rafo Onesti.

“Primul-ministru a cerut ca, ulterior primelor decizii care se iau dupa producerea unui astfel de incident, sa fie constituita inclusiv o comisie de ancheta pentru a se elucida cauzele accidentului”, a adaugat Oana Marinescu.

HotNews.ro, D. Mihai, D. Galantonu, 01 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!