Actiunile Google depasesc pentru prima data 1.000 $

526234237c1f8Actiunile Google au crescut cu 13% in prima parte a sedintei de vineri pe bursa din Statele Unite si au depasit pentru prima data pragul de 1.000 de dolari, cotatia fiind sustinuta de rezultatele financiare bune raportate de companie pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch.

Pretul unei actiuni Google se tranzactiona, vineri seara, in urcare cu 13,03%, la 1.004,6 dolari. Cotatia Google este in urcare cu peste 40% fata de inceputul anului, transmite Mediafax.

Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.

Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vand la preturi mai mici decat cele destinate PC-ului traditional.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.