Aerostar, principalul actionar a cumparat un nou pachet de actiuni

Iarom Bucureşti, principalul actionar de la Aerostar SA(simbol bursier ARS) a cumparat într-o tranzacţie realizată pe bursă 108.494 acţiuni, tranzacţie în valoare totală de 297 mii de lei. Iarom deţine 71,1% din compania Aerostar. Compania SIF Moldova este şI ea acţionar majoritar cu o participaţiune de 14,8%.

Iarom mai deţine 90% din Elprof SA (simbol bursier ELPR) companie producătoare de aparatura de radiocomunicaţii pentru sectorul aeronautic şI este membră a ECARE European Communities Aeronautics Research.

Aerostar Bacău, companie care se ocupă cu reparaţia aeronavelor şI fabricarea de piese pentru acestea, are o valoare de piaţă de 423,3 milioane de lei. Este una din companiile discrete ale bursei, dar care are rezultate financiare bune.

În anul 2015 a terminat cu un profit de 52,2 milioane de lei, în creştere cu 164% faţă de exerciţiul financiar anterior.

La data de 10 martie 2016 acţiunile Aerostar au închis şedinţa de tranzacţionare la un preţ de 2,78 per titlu, dividendul brut pe acţiune fiind de 0,084 lei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: