Alro va fi furnizor de aluminiu pentru Airbus incepand cu anul viitor

Alro a încheiat un acord multianual cu cel mai mare producător european de avioane în vederea livrării de plăci de aluminiu pentru fabricarea aeronavelor Airbus.

Avioanele Airbus vor fi confecționate cu aluminiu de la Alro Slatina (ALR). Compania a anunțat astăzi pe portalul Bursei de Valori București unde este listată că a fost selectat ca furnizor de aluminiu de către cel mai important producător de aeronave din Europa. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. În conformitate cu termenii contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus și să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro în comuncatul companiei.

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale și al industriei de aparare) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate și metalografie.

Comunicatul companiei nu furnizează date cu privire la o valoare a contractelor sau a cantităților care urmează să fie livrate.

Alro a anunțat astăzi obținerea unui profit net semestrial de 39 milioane lei, în scădere cu {etoroCFDrisk}%, de la 68 milioane lei în primul semestru al anului trecut., în condițiile unui recul al cifrei de afaceri la 1,1 miliarde lei, de la 1,2 miliarde lei în S1 2015.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,120 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 799,43 milioane lei (179,22 milioane euro).


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: