Cele mai mari 10 companii de pe AeRO valoreaza mai mult daca ar fi lichidate, cred investitorii

Cele mai mari zece companii listate pe piaţa de capital alternativă AeRO în funcţie de valoarea contabilă cu­mu­-lează capitaluri proprii de 2,6 miliarde de lei, în timp ce valoarea de piaţă a aces­tora este de 968 milioane lei, potri­vit datelor de la BVB.

Astfel rezultă un indicator P/BV (Preţ/valoarea contabilă- calculat ca ra­port între capitalizarea unei com­panii şi valoarea capitalurilor proprii) de 0,37.

În condiţiile în care indicatorul este subunitar, compania a distrus o parte din valoarea pe care au adus-o ac­ţionarii. „Dacă P/BV este supra­uni­tar, compania a creat valoare pentru ac­ţionari, deoarece suma pe care ar fi dis­puşi să o plătească investitorii din piaţă este mai mare decât suma pe care ar primi-o oricum aceştia din lichi­darea activelor“, potrivit repre­zen­tanţilor companiei de brokeraj Tradeville.

Cele 10 companii au aproximativ 4.500 de locuri de muncă, de unde rezultă că cea mai mare valoare con­tabilă per angajat se găseşte la Unirea Shopping Center (SCDM), care administrează două centre co­mer­ciale în Bucureşti şi Braşov. Com­pania, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, în prezent în închi­soare, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 1,73 milioane lei şi o cifră de afaceri de 36,4 milioane lei.

4-date-financiare-aero

Continuarea pe ZFCorporate


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: