DNA invinuieste RCS & RDS de dare de mita si spalare de bani

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a învinuit societatea de cablu RCS & RDS de dare de mită și spălare de bani, potrivit unui comunicat pe care îl reproducem integral în rândurile de mai jos.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 448/VIII/3 din 5 mai 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au finalizat procedura de aducere la cunoştinţă a învinuirii şi faţă de celelalte persoane fizice şi juridice cercetate, după cum urmează:

SERGHEI BULGAC, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani,

SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– dare de mită,

– spălare de bani,

SC BODU SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– complicitate la luare de mită,

– spălare de bani,

SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei deţinută de SC RCS & RDS SA) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani.

Anterior, în aceeaşi cauză, aşa cum am informat prin comunicatul nr. 448/VIII/3 din 5 mai 2017, s-a dispus urmărirea penală faţă de următoarele persoane: DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, OPREA ALEXANDRU, la data faptei, directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, DINEI MIHAI, la data faptelor, coordonatorul activităţii juridice a aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, BĂDIȚĂ FLORIN-BOGDAN, la data faptelor administrator al SC BODU SRL şi BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL.

Din ordonanţele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În perioada aprilie 2009 – mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al SC RCS & RDS SA, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora.

Banii respectivi, au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan.

Această sumă de bani a fost disimulată ulterior, sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între SC Bodu SRL (controlată de inculpatul Dumitru Dragomir) şi compania de televiziune prin cablu.

Concret:

În cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011.

În urma desfăşurării licitaţiei cu strigare, consorţiul de firme menţionat anterior a fost declarat câştigător, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA).

În cursul anului 2009, în contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat L.P.F. acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: