Electromagnetica a terminat semestrul pe profit, dar afacerile s-au redus cu 48%

Compania Electromagnetica Bucureşti a înregistrat în primul semestru un profit net de 4,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 615.672 lei în primele şase luni de anul trecut.

În acelaşi timp, veniturile s-au redus cu 48%, la 111,4 milioane lei, potrivit raportului financiar.

“Ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea soluţiilor economice, inteligente şi prietenoase cu mediul consacrate pe piaţă precum soluţiile de iluminat cu LED pentru sectorul de iluminat public şi comercial sau soluţiile de contorizare inteligentă a energiei electrice. Avem întodeauna în vedere beneficiile pe care clienţii noştri le realizează atunci când folosesc produsele noastre: economie şi durata de viaţă mare în cazul iluminării cu LED sau creşterea calităţii serviciilor, a siguranţei în funcţionare şi operarea inteligentă a reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în cazul sistemelor ENERGSys de telegestiune a energiei electrice”, a declarat Eugen Scheusan, director general al Electromagnetica.

El a adăugat că avansul de 6% al producţiei nu poate compensa scăderea cifrei de afaceri rezultată din restrângerea activităţii de furnizare de energie: ” În urma restructurării acestei activităţi am obţinut un echilibru între producţie şi servicii, mai adecvat gestionării eficiente a riscurilor inerente de pe piaţa de energie”.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia PAS Electromagnetica (29,63%) şi SIF Oltenia (25.27%), la care se adaugă persoane fizice (28,76%) şi persoane juridice (16,34%). Societatea este listata la Categoria Premium a BVB, fiind tranzacţionată cu simbolul de piaţă ELMA.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: