Electromagnetica Bucuresti vrea sa revina pe profit in 2016

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica Bucureşti (ELMA) estimează pentru acest an un profit brut de 3 milioane de lei, faţă de o pierdere de 22 milioane de lei raportată anul trecut. Pe de altă parte, conducerea companiei se aşteaptă la o scădere de 54% a veniturilor până la 182 milioane de lei, în principal din cauza scăderii încasărilor din producţia şi furnizarea de energie până la 75 milioane de lei, faţă de 287 milioane de lei în 2015.

Cheltuielile ar urma să se reducă cu 58% până la circa 179 milioane de lei. Compania a raportat o pierdere contabilă de 22 milioane de lei anul trecut, una dintre cauze fiind şi amenda de 9 milioane de lei dată de Consiliul Concurenţei, pentru care a constituit provizion şi pe care compania a anunţat că o va contesta în instanţă.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 165,8 mil. lei Hidroelectrica şi zece parteneri contractuali ai companiei pentru încheierea de înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de electricitate, prin contractele preferenţiale pe termen lung. Principalii acţionari ai ELMA sunt Asociaţia Salariaţilor cu 29,7% din capital şi SIF Oltenia (SIF5) cu 25,2%. Producătorul are o capitalizare bursieră de 101 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.04.2016


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: