Farmaceutica Remedia mizeaza pe incasari cu 34% mai mari

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) se aşteaptă la venituri de 327 milioane de lei în acest an, cu 34% mai mari decât indicatorul realizat anul trecut, potrivit bugetului consolidat aprobat ieri de acţionarii companiei. Profitul brut ar urma să scadă cu 13% în acest an până la 706.000 de lei.

Din veniturile companiei, aproape 220 milioane de lei vor proveni din activitatea de distribuţie, reprezentând {etoroCFDrisk}% din veniturile totale. Veniturile nete provenite din vânzări, efectuate prin farmaciile proprii Remedia şi prin vânzările pe internet, sunt previzionate a fi în sumă de 92,3 milioane de lei. În anul 2015, compania a încasat venituri din vânzări în farmaciile proprii de 80,8 milioane de lei.

Distribuţia de medicamente către spitale va ajunge la cifra de 113 milioane de lei, în creştere cu 42% faţă de indicatorul realizat anul trecut. Distribuţia către farmacii terţe este estimată la 74,2 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în 2015, şi cea către alte depozite va avea valoarea de 32 de milioane de lei.

Costul medicamentelor vândute de către Remedia va fi de 291,9 milioane de lei, reprezentând 89% din costurile totale, discounturile de la furnizori sunt de doar 2,7 milioane de lei, câtă vreme discounturile cedate sunt de 6,38 mi­lioane de lei.

În anul 2015, Farmaceutica Reme­dia a realizat un profit net de 760.000 de lei, mai mic cu 75% decât în anul 2014. Scăderea de profit a venit pe fondul unui an plin de schimbări pentru sectorul distribuţiei de medicamente din România. Compania a trebuit să facă faţă reducerii de 25% a preţului medicamentelor. Reducerea impusă de stat a fost contracarată de manage­mentul companiei prin reducerea de achiziţii de stocuri.

O altă mutare dificilă, care a fost generată tot din direcţia reglementărilor făcute de stat, a fost separarea sectorului de distribuţie en gros de sectorul de retail, prin deschiderea unei firme. Valentin Norbert Ţăruş este cel mai mare acţionar, cu 66,5% din capitalul Farmaceutica Remedia (RMAH).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2016


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: