Ghetea, CEC Bank: Urmatoarea listare la bursa a unei banci in Romania ar putea fi a CEC Bank

Urmatoarea listare la bursa a unei banci in Romania ar putea fi a CEC Bank Intotdeauna cand s-a discutat despre majorarea capitalului s-a luat in discutie si listarea CEC Bank la Bursa de Valori. Inafara listarii mai sunt luate in calcul si alte doua optiuni, a spus vineri presedintele CEC Bank in cadrul seminarului EU-Cofile, organizat de BNR, Alpha Bank si ARB.

Mai avem ca optiune atragerea in actionariat a unei institutii financiare internationale de tip IFC sau BERD, urmand modelul BCR si urmat apoi de privatizare, sau o alta optiune ar fi o combinatie intre cele doua metode anterior amintite.

Ministrul de Finante, actionarul majoritar al CEC Bank intentioneaza de 3 ani sa modifice sistemul de management la CEC Bank, adica sa introduca un sistem dualist, format din Directorat si Consiliu de Supraveghere, sistem practicat de 21 de banci din Romania in prezent, fata de 7 banci care au sistem unitar.

De asemenea, Finantele au mai intentionat sa transforme CEC Bank in banca de dezvoltare, in cele din urma renuntand la CEC Bank in favoarea Eximbank in acest proces.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: