Hidroelectrica scrie istorie cu un profit de 1,5 mld. lei

Hidroelectrica, perla sistemului energetic local, a înregistrat în 2016, anul în care a ieşit din insolvenţă, un profit brut record de 1,5 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale companiei. Astfel, în 2016, Hidroelectrica a reuşit să lucreze la o marjă a profitului brut de 45%, nivel care stârneşte invidii în mediul de business local.

„Pe datele preliminare pe care le avem acum, veniturile se ridică la circa 3,3 miliarde de lei, iar profitul brut este de 1,5 miliarde de lei. Veniturile au fost mai mici faţă de 2015 din cauza evoluţiei preţului energiei, dar profitul este istoric“, spune Ovidiu Agliceru, preşe­din­tele directoratului Hidroelec­tri­ca, firmă care anul trecut a devenit cea mai valoroasă companie din România.

În vara lui 2016, Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, după patru ani chinuitori care au schimbat însă din temelii compania.

Printre cele mai importante măsuri luate în perioada insolvenţei au fost denunţarea contractelor directe prin care Hidroelectrica îşi vindea energia la preţuri mai mici decât cele din piaţă, renegocierea a mai bine de 500 de contracte cu diverşi furnizori, dar şi scăderea numărului de angajaţi de la peste 5.000 de oameni la circa 3.300 de salariaţi. Insolvenţa Hidroelectrica a fost gestionată de avocatul Remus Borza şi de firma pe care acesta o deţine, Euro Insol, fiind cel mai mare proces de acest tip din economia locală.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2017


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: