Kodak revine pe piata la un an de la faliment

Eastman Kodak va reveni pe piata bursiera, vineri, cand se va lista la New York Stock Exchange, scrie The Telegraph. Noile actiuni ale Kodak vor aparea pe bursa din New York sub indicatorul KODK. Eastman Kodak a fost fondata in New York, acum mai bine de 100 de ani, si a fost un pionier in materie de utilizare a filmului in aparatele foto.

In urma aparitiei tehnologiei digitale, cererea pentru produsele sale a scazut, iar compania nu a mai avut alta solutie decat sa ceara intrarea in faliment, pentru a se proteja. Din acel moment, Kodak si-a vandut mai multe bucati din afacere si o serie de patente.

In decembrie 2012, un consortiu din care faceau parte 12 companii, printre care Apple, Google, Samsung, Facebook si Microsoft, a cumparat, pentru 525 milioane de dolari un portofoliu de patente in domeniul imagisticii digitale si distributiei de fotografii de la grupul falimentar.

Intre timp, firma si-a facut ordine in hartii, a vandut din divizii, iar acum incearca sa revina pe piata sub forma unei companii mai mici, care sa se axeze in principal pe imprimare.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: