Microsoft testeaza Windows Live OneCare Family Safety

Microsoft a lansat o versiune de teste a unei aplicatii gratuite de control parental pentru sistemul de operare Windows XP.

Windows Live OneCare Family Safety este dezvoltat pentru ca parintii sa poata bloca accesul copiilor lor la continutul inadecvat de pe web. Versiunea beta, disponibila publicului larg, este un update la o versiune preview precedenta care a fost pusa la dispozitia a aproximativ 3.000 de testeri in luna martie.

“Controlul parental pentru protectia copiilor este o problema importanta. Aceasta devine din ce in ce mai importanta, odata cu cresterea in popularitate a unor servicii de social networking precum MySpace.com”, a declarat Alan Packer, product unit manager la Microsoft.

“Clientii nostri ne-au dat de inteles ca se asteapta la mai multe lucruri din partea noastra pentru a-i ajuta in aceasta privinta”.

Prima versiune a OneCare Family Safety le va permite utilizatorilor sa filtreze continutul online si sa primeasca rapoarte de activitate cu site-urile web vizitate de copii, a declarat Packer.

Inainte de lansarea versiunii finale a produsului, Microsoft intentioneaza sa adauge caracteristici de “contact management” care sa le permita parintilor sa aprobe contactele din clientul e-mail Windows Live Mail si din cel de IM Windows Live Messenger al copiilor lor.

Aceasta functie le permite de asemenea parintilor sa stabileasca cine poate accesa blog-urile copiilor lor de pe serviciul Microsoft MSN Spaces.

Versiunea OneCare Family Safety lansata aduce un numar semnificativ de imbunatatiri fata de cea din martie, dar este tot o varianta beta, a declarat Packer. Microsoft continua sa imbunatateasca procesul de inregistrare, ca si alte componente ale produsului, a declarat el. O versiune finala va fi lansata “in lunile urmatoare”.

In plus fata de OneCare Family Safety, Microsoft integreaza controlul parental si in sistemul de operare de urmatoare generatie, Windows Vista.

Versiunea beta a OneCare Family Safety este disponibila in prezent in Statele Unite, dar Microsoft intentioneaza sa lanseze in septembrie o versiune beta pentru inca 34 de tari, in 16 limbi, a precizat Packer.

Agora News, 04 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.