Nuclearelectrica raporteaza o pierdere de 37,8 milioane de lei in S1

Nuclearelectrica (SNN), companie controlată în pro­porţie de 82% de statul român, a raportat o pierdere de 37,8 mil. lei în primul semestru, faţă de un profit de 2,9 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile din exploatare s-au situat la 742,2 mil. lei, în scădere cu 14% faţă de S1/2015.
Reprezentanţii companiei au evidenţiat trei factori care au influenţat decisiv situaţia din primul semestru.

Primul a fost reprezentat de prelungirea duratei opririi Unităţii 1 CNE Cer­navodă, ce a condus la scăderea energiei vândute cu 7,09%, după ce unitatea a fost închisă 51 zile faţă de 30 zile cât fusese ini­ţial preconizat.

Al doilea motiv pentru care SNN a înre­gistrat acest rezultat rezidă în evoluţia vânzărilor de ener­gie, ce au scăzut cu 9% faţă de S1/2015, şi din volatilitatea pre­ţu­rilor înre­gis­trată pe platforma OPCOM, fapt ce a ge­nerat de altfel mai multe tranzacţii PZU (Piaţa Zilei Urmă­toare).

Scă­derea pre­ţu­rilor pe piaţa competitivă, pe care SNN are ma­jori­ta­tea pro­ducţiei, a afectat semnificativ veniturile din vânzări.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: