Plecare in bloc de la Libertatea, cu destinatia "Averea" lui Patriciu

Surse din Ringier Romania relateaza ca numarul demisiilor de la “Libertatea” era, la sfarsitul dupa-amiezii de luni, 16 octombrie, de 80. Dimineata, Adrian Halpert, redactor-sef, a anuntat ca paraseste postul de redactor-sef al ziarului, iar dupa el au solicitat incetarea colaborarii si alti jurnalisti.

Informatia a fost publicata inca de ieri pe Blog HotNews.ro. Jurnalistii care vor decide sa plece de la “Libertatea” au toate sansele sa lucreze pentru “Averea” lui Dinu Patriciu.

Radu Budeanu, directorul “Averea”, a confirmat pentru NewsIn ca Dinu Patriciu se afla in tratative cu ziarul pentru achizitionarea a 85 la suta din acesta. Blog: cum vede breasla rocadalicitat incetarea colaborarii o serie intreaga de alti jurnalisti.

Mai multe surse din redactie relateaza despre o plecare in bloc la “Averea”, iar Radu Budeanu, directorul acestui cotidian, a confirmat pentru NewsIn ca Dinu Patriciu se afla in tratative cu ziarul pentru achizitionarea a 85 la suta din acesta.

Petrolistul roman a inceput recent o ofensiva pe piata romaneasca de media, prin achizitia pachetului majoritar al ziarului “Adevarul”, dupa ce anterior cumparase partile lui Mircea Dinescu de la “Dilema”, “Plai cu boi” si “Aspirina saracului” si lansase “Dilemateca”, in mini-trustul cultural Satiricon.

Dupa preluarea “Adevarului”, Dinu Patriciu si-a anuntat intentia de a lansa inca un cotidian si doua televiziuni. “Adevarul” obtinuse, pe vremea cand Anna Maria Tinu era actionar majoritar, licenta pentru “Adevarul TV”.

In presa au aparut informatii referitoare la un grup de oameni de afaceri, care il include pe controversatul Alexandru Bittner, aflat in spatele achizitiilor.

La publicatiile Ringier au mai avut loc plecari in grup. Echipa Tolontan-Ioanitoaia a parasit “Pro Sport”, dupa ce acesta a fost achizitionat de Ringier Romania, pentru “Gazeta Sporturilor”.

A doua plecare masiva a fost cea de la “Evenimentul zilei”, parasit la sfarsitul lui 2004 de o jumatate din redactie, in frunte cu fostul redactor-sef, Dan Cristian Turturica.

De fiecare data, scenariul a implicat o perioada de negocieri, care este de asteptat si in cazul Libertatea. La “Pro Sport” si “Evenimentul zilei”, demisionarii au ramas pe pozitie. Intr-un alt caz, atunci cand “Sport Total” a facut oferte jurnalistilor de la “Pro Sport”, plecarile au fost mai putine.

HotNews.ro, 16 oct 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.