Preşedintele Nuclearelectrica renunţă la mandat cu doi ani înainte de termen

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, şi-a convocat acţionarii după ce preşedintele Consiliului şi-a depus mandatul.

Pe ordinea de zi a şedinţei, care se va desfăşura pe 27 ianuarie 2021, se află revocarea lui Iulian-Robert Tudorache (foto) din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, cu doi ani înainte de expirare, anunţă Mediafax.

Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni. El i-a urmat Danielei Lulache, care nu a mai fost reconfirmată la conducerea Consiliului.

În octombrie 2018, Tudorache a fost mandatat timp de patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

În şedinţa din 27 ianuarie a CA Nuclearelectrica, membrii acestei structuri urmează, de asemenea, să aprobe revocarea lui Cristian Gentea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie.

CA al SNN trebuie să mai invalideze un mandat, după ce titularul a fost ales primar

Gentea a fost numit in functia de membru in Consiliul de Administratie în septembrie 2018, pentru un mandat de 4 ani însă a fost ales, între timp, primar al municipiului Piteşti.

Nuclearelectrica are 5,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile Nuclearelectrica au crescut cu 19%, în urma unor tranzacţii de 407 milioane de lei.

CNE Cernavodă, care este o sucursală fără personalitate juridică a Nuclearelectrica, a fost marţi, în atenţia publică generală, după ce a izbucnit un incendiu la o instalaţie de ventilaţie.

Incendiul a fost lichidat de personalul centralei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.