Presedintele SSIF BRK Cluj si-a dat demisia

Mihai Buliga şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte şi administrator al firmei de brokeraj BRK Financial Group (BRK) după un mandat de patru ani, potrivit unui raport curent emis de societate vineri pe bursă în care nu sunt însă menţionate motivele demisiei.

Demisia lui Buliga are loc la o săptămână distanţă de la demisia din funcţia de administrator al SSIF BRK a Dorinei Ramona Călian. În board-ul firmei de brokeraj au rămas Corneliu Dia, Tiberiu Stratan şi Anton Ionescu. La finalul lunii martie, firma Global Consult SRL, acţionar cu peste 6% din acţiunile BRK, a cerut revocarea membrilor consiliului de administraţie şi alegerea de noi membri în adunarea generală a acţionarilor din 26 aprilie.

În iunie 2015, Mihai Buliga, pe atunci preşedintele SSIF Broker, a primit o amendă de 20.250 de lei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în timp ce fostul directorul general Grigore Chiş a fost sancţionat cu 22.500 de lei. În urma derulării unor controale, Autoritatea a descoprit mai multe nereguli în desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor, nereguli la raportarea către investitori a tranzacţiilor efectuate de persoane iniţiate şi a contractelor, dar şi neconformităţi în contractele cu clienţii.

În acţionariatul firmei de brokeraj, cotată pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, au avut loc mai multe schimbări în ultima lună. Banca Transilvania a ieşit pe 23 martie din acţionariatul firmei, prin vânzarea unui pachet de 31,4 milioane de acţiuni reprezentând 9,3% din capital pentru o sumă de 2,5 milioane de lei (0,08 lei/acţiune). Cumpărătorii acţiunilor au fost investitorul Adrian Andrici, prezent şi în acţionariatul dezvoltatorului imobiliar Impact, care a achiziţionat 7,3% din capitalul BRK, şi Global Consult cu diferenţa de 1,9% din capitalul BRK.

Un alt exit din acţionariatul BRK a fost cel al SIF Moldova care a vândut pe 18 martie întreg pachetul de 16,8 milioane de acţiuni sau 4,9% din capitalul firmei de brokeraj tot la un preţ de 0,08 lei/unitate.

Preţul la care au fost încheiate aceste tranzacţii de tip “deal” a fost cu peste 8% mai mare faţă de preţul acţiunilor BRK de pe piaţa principală. SIF Muntenia este cel mai mare acţionar cu o participaţie de 18,47% din capital.

În primele trei luni ale acestui an, BRK a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 71 milioane de lei, clasându-se pe poziţia a 13-a din 39 în clasamentul celor mai activi brokeri. Societatea este al doilea cel mai mare broker de produse structurate de la bursa din Bucureşti, după BCR, cu tranzacţii intermediate de 44,5 mil. lei în primele trei luni ale anului.

Acţiunile BRK s-au depreciat în şedinţa de tranzacţionare de vineri cu 1,3% până la preţul de 0,074 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de circa 25 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2016


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.



Alte articole asemanatoare: